Блог

Віталій Бала: Тріумфальна п'ятірка

П'ятеро політиків, які мають найбільшу підтримку у президентському рейтингу

0

comments5713

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

                                                       Тріумфальна п’ятірка

             (П’ятеро політиків, які мають найбільшу підтримку у президентському рейтингу)

Група "Рейтинг" 16-18 травня провела соціологічне опитування 2500 респондентів методом телефонного опитування з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонів.. Згідно цього дослідження рейтинг очолює Зеленський, його підтримують 30,2% порівняно з квітнем з 24,9% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором. За  Петра Порошенка проголосували б 12,8%, у квітні було  13,1%, за  Юрія Бойка – 11,9%,як і у квітні, Юлію Тимошенко  готові підтримати 11,1%, що на відсоток менше, ніж у квітні, коли було 12,1%, Ігоря Смєшка підтримують 7,6% порівняно з 6,8% у квітні.

Отже, на що, на які заяви, дії цих політиків на цьому тижні, я звернув увагу.

Володимир Зеленський 

Протягом цього тижня президент Володимир Зеленський був  значно більше у центрі уваги ЗМІ, що дозволяє йому залишатись на першому місці у «Тріумфальній п’ятірці». Особливо запам’ятались його негативні оцінки, на прес-конференції,  Петра Порошенка та Віталія Кличка, якому фактично Зеленський об’явив «війну».

  • фактично вступив у протистояння з мером Києва Віталієм Кличко, у будинку якого з’явились співробітники СБУ у повній екіпіровці, які згодом заявили про обшуки у сусідів, що стало на початку тижні найбільше обговорюваною у ЗМІ подією, яку пов’язували з обшуками на минулому тижні у КМДА та комунальних підприємствах Києва
  • провів прес-конференцію за підсумками 2-х років перебування на посаді президента України, яка стала головною подією на цьому тижні

 

Петро Порошенко

На цьому тижні, Петро Порошенко,  запам’ятався найбільше скандальними плівками розмов Віктора Медведчука, хоча і намагався нівелювати негативні наслідки  для себе від цих оприлюднених розмов. Що, на мою думку, не дуже допомогло, та й дуже «допоміг» на цьому тижні Петру Порошенко і Володимир Зеленський, який загадав про нього на своїй прес-конференції, оцінюючи його тільки погано і вище четвертого місця у «Тріумфальній п’ятірці» Порошенку, на цьому тижні, не дозволяє піднятись. 

  • відвідав Андрія Антоненка ("Ріффмастера"), який перебуває під домашнім арештом, заявивши, що ті, хто відправив Антоненка за грати понесуть відповідальність      
  •  

                

Юрій Бойко

На цьому тижні Юрій Бойко особливо не відзначився, але й ніяких негативних подій пов’язаних з ним не було, тому, на мою думку, третє місце у «Тріумфальній п’ятірці» на цьому тижні за ним.

  • заявив у Верховній Раді, що парламент  повинен  зосередитися на питаннях миру, зниження тарифів та боротьбі з епідемією коронавірусу, про що заявляють всі парламентарії.
  • заявив про необхідність скасування земельного закону 
  • негативно коментував прес-конференцію Володимира Зеленського

 

Юлія Тимошенко

На цьому тижні Юлія Тимошенко продовжила актуалізувати питання референдуму щодо продажу землі. А за останніми соціологічними дослідженнями 77% людей підтримують референдум з цього питання. Юлія Тимошенко фактично претендує на монополію не тільки у питанні продажу землі, але й у питанні народовладдя, що принесе додаткову підтримку їй та партії Батьківщина. Тому, на цьому тижні Юлія Тимошенко посідає друге місце у «Тріумфальній п’ятірці».

•             Заявила під час виступу у Верховній Раді, шо у суботу 22 травня під Києвом збереться ініціативна група у кількості 17 тисяч людей щодо референдуму стосовно продажу землі.

 

Смєшко Ігор 

Ігор Смєшко  був найменше помітним з усіх учасників «Тріумфальної п’ятірки», хіба що тільки згадується у соціологічному опитуванні, де знаходиться на п’ятому місці і заслужено посів останнє п’яте місце у «Тріумфальній п’ятірці» на цьому тижні.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!