Блог

Віталій Бала: Тріумфальна п'ятірка

Про політиків, які мають найбільшу підтримку у президентському рейтингу

0

comments8168

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

                                                       Тріумфальна п’ятірка

             (Про політиків, які мають найбільшу підтримку у президентському рейтингу)

Отже, на що, на які заяви, дії цих політиків на цьому тижні, я звернув увагу.

Останнє соціологічне дослідження провів український інститут майбутнього спільно з «Нью Імідж Маркетинг Груп» у період з 15 до 24 травня 2021 року провели соціологічне дослідження серед 2400 респондентів щодо політичних рейтингів у країні. За результатами цього дослідження президент Володимир Зеленський на виборах отримав би 33% серед тих, хто визначився і посідає перше місце. А от  одразу три політики Юлія Тимошенко, Петро Порошенко та Юрій Бойко мають 12% підтримки. Ігор Смєшко з 7% , які практично не змінюються, посідає п’яте місце

Володимир Зеленський 

Протягом цього тижня президент Володимир Зеленський зробив багато заяв і дій, але, а мою думку, одні були помилковими, а інші чистим піаром і популізмом.   Стосовно помилок,  у першу чергу, стосується інтерв’ю Володимира Зеленського німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung, хоча сама розмова відбулась 29 травня. Вимагати від Німеччини надання зброї Україні публічно було неправильно і недалекоглядно, адже одразу ж була відповідь міністра закордонних справ Німеччини Хайко Мааса, який зазначив, що вирішення конфлікту на Донбасі може бути тільки політичним і Берлін не планує постачання зброї.  Зеленський не розуміє чи вдає, що не розуміє, що коли він сам говорить про мир, про бажання зустрітись з Путіним, вимагати від інших військової допомоги, не просто недоречно, але й несерйозно. У цьому інтерв’ю Зеленський фактично публічно висловив претензії і Німеччині і Франції, що було не дуже розумно, м’яко кажучи. А на зустрічі з сенаторами США Зеленський знову заговорив про членство у НАТО, хоча посла України при НАТО так і нема, та і про санкції дивно було чути, адже Україна більше готова вводити санкції проти Білорусі, аніж Росії. А щодо піару і популізму, то мова  йде і про президентський університет для «людей майбутнього»  і про законопроект  про олігархів. На мою думку, Зеленський був дуже активним в інформаційному просторі, але його дії та ініціативи були беззмістовні та шкідливі для України.

 

Петро Порошенко

На цьому тижні Петро Порошенко  знову «отримав» публікацію телефонних розмов Віктора Медведчука, вже третю частину. СБУ викликала його на допит у справі про держзраду Медведчука, у якості свідка,а він не приходив. Тому, на жаль для Порошенка, щоб він не робив, але нівелювати негатив не вдалось ні на цьому тижня, ні на минулому. Петро Порошенко на цьому тижні став фактично мішенню, як своїх політичних опонентів. Невдалими є і спроби заговорити цю тему, що ще більше фокусує увагу саме на Порошенко.

                

Юрій Бойко

На цьому тижні Юрій Бойко був досить активним. Він виступив на мітингу проти продажу землі біля Верховної Ради, який організувала ОПЗЖ. Виступив у ВР з пропозицією прийняти звернення до лідерів країн Нормандської четвірки щодо організації термінової зустрічі задля зниження напруги на Донбасі. Демонструючи у такий спосіб недієздатність чинної влади і особисто Володимира Зеленського.

 

Юлія Тимошенко

Протягом цього тижня у Юлії Тимошенко не зраджувала свої головні темі стосовно продажу землі. 1 червня Юлія Тимошенко разом з представниками ініціативної групи передала документи у ЦВК для проведення референдуму проти продажу землі. Влада навряд чи дозволить проведення референдуму, але негативне рішення ЦВК тільки збільшить прихильників Юлії Тимошенко. Фактично зараз для Юлії Тимошенко склалась сприятлива ситуація, проблеми з плівками у Порошенка, для повернення на позицію головного опозиційного політика у країні.

Смєшко Ігор 

Протягом цього тижня Ігор Смєшко,  як і на минулому, особливо нічим не запам’ятався, окрім п’ятого місця у президентському рейтингу з 7% голосів, від тих, хто визначився. 

На цьому тижня «Тріумфальна п’ятірка» виглядає наступним чином:

  1. Юлія Тимошенко
  2. Юрій Бойко
  3. Володимир Зеленський
  4. Ігор Смєшко
  5. Петро Порошенко


comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!