Блог

Віталій Бала: Тріумфальна п'ятірка

У Зеленського свій міністр МВС і провали на міжнародній арені.

0

comments7355

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

                                                       Тріумфальна п’ятірка

             (Про політиків, які мають найбільшу підтримку у президентському рейтингу)

Отже, на що, на які заяви, дії цих політиків на цьому тижні, я звернув увагу.

На цьому тижні не було  оприлюднено  нових соціологічних дослідження. Останнє дослідження, на мою думку, яке варто згадати,  провела група «Рейтинг» 30 червня-3 липня, опитавши 2500 респондентів. У  дослідженні групи «Рейтинг» рівень недовіри до Зеленського перевищує  рівень довіри і складає 52% недовіри проти 46% довіри. Але  Володимир Зеленський очолює президентський рейтинг і за нього проголосували б 29,1% серед тих, то визначився, далі йдуть Петро Порошенко – 13,4%, Юрій Бойко – 12,5%, Юлія Тимошенко – 11,3% та Ігор Смєшко – 8,7%.  Хоча 9 липня було оприлюднене  дослідження SOCIS, але результати цього дослідження суттєво відрізняються від інших на користь Петра Порошенка, тому я його і не буду згадувати. 

Володимир Зеленський 

Володимир Зеленський на цьому тижні отримав «свого» міністра внутрішніх справ. Арсен Аваков написав заяву за власним бажанням за звільнення. Верховна Рада його звільнила, а натомість призначила на посаду міністра МВС Дениса Монастирського. Арсен Аваков був єдиним і останнім міністром в уряді, який не мав жодного відношення до команди Володимира Зеленського. Це зараз вважається, як великий успіх Зеленського, але час покаже, які наслідки матиме цей успіх.  Але у внутрішній політиці Зеленський таки зазнав неприємної поразки, коли ВР не змогла проголосувати у першому читанні закон про легалізацію медичного канабісу. Натомість на зовнішній арені ситуація для Зеленського склалась дуже несприятливо. Провальним, на мою думку, був візит до Берліну і перемовини з канцлером Ангелою Меркель. Нам знову нав’язують так звану «формулу Штанмаєра». Переноситься на невизначений термін, розпіарена зустріч Зеленського з Байденом. А загравання з КНР, може взагалі мати непередбачувані наслідки, бо загравання дуже схоже на шантаж США та Заходу. А, як говорять, безкоштовний сир буває тільки у мишоловці.

 

Петро Порошенко

Петро Порошенко на цьому тижні отримав можливість для свого позиціювання, як захисника української мови, бо з 16 липня почали діяти нові норми закону « Про забезпечення функціювання української мови як державної». Також Порошенко вже подав позов проти заступника міністра МВС Антона Геращенка.  Крім цього позову є позов до Зеленського і Бігуса, позов до Дмитра Гордона. Тепер тільки залишилось почекати, чим всі ці позови завершаться, але головне, як будуть проходити судові процеси.

                

Юрій Бойко

Юрій Бойко критикуючи чинну владу вже почав говорити про можливі перевибори Верховної Ради. Бойка викликали на допит у СБУ стосовно Харківських угод, але він заявив. Що не збирається ходити на допити.

 

Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко може записати у свій актив провал голосування у Верховній Раді закону про легалізацію медичного канабісу, який підтримував Володимир Зеленський.  Тимошенко продовжує тримати у фокусі свої уваги питання продажу землі, партія Батьківщина відкрила гарячу телефонну лінію стосовно земельних питань.

Смєшко Ігор 

Ігор Смєшко запропонував свій варіант розв’язання воєнного конфлікту на Донбасі, назвавши Мінський формат, форматом капітуляції України перед Росією. Єдиним варіантом є замороження конфлікту

На цьому тижня «Тріумфальна п’ятірка» виглядає наступним чином:

  1. Володимир Зеленський
  2. Петро Порошенко
  3. Юлія Тимошенко
  4. Ігор Смєшко
  5. Юрій Бойко


comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!