Блог

Віталій Бала: Тріумфальна п'ятірка

Хто на цьому тижні посів перше та останнє місце?

0

comments6566

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Тріумфальна п’ятірка

Поки що останнє соціологічне опитування групи Рейтинг, проведене 6-7 квітня методом телефонного опитування 2500 респондентів. Згідно цього дослідження рейтинг очолює Зеленський, його підтримують 24,9% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором. За Петра Порошенка проголосували б 13,1%, лідерку ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко – 12,1%, нардепа "ОПЗЖ" Юрія Бойка – 11,9%, представника "Сили і честі" Ігоря Смешка підтримують 6,8%,

Отже, на що, на які заяви, дії цих політиків на цьому тижні, я звернув увагу.

Володимир Зеленський

Протягом цього тижня президент Володимир Зеленський був значно більше у центрі уваги ЗМІ, аніж інші учасники групи «Тріумфальна п’ятірка», бо події до яких він був причетний, на мою думку, ставлять його перше місце цього тижня, не тільки за соціологічними дослідженнями.

• відкрив всеукраїнський форум «Україна 30. Безпека країни», що тривав з 11 по 13 травня. Під час виступу сказав, що стратегічним курсом України є набуття повноправного членства в ЄС а НАТО.

• підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сертифікації оператора системи передачі", відповідно до вимог ЄС, що передбачає введення заборони на імпорт електроенергії з Росії та Білорусі.

• Підписав закони № 1402 та № 1403, які покликані зробити більш доступним розмитнення так званих "євроблях"

• провів засідання РНБО України

Петро Порошенко

На цьому тижні, Петро Порошенко, мені запам’ятався тільки двома подіями, які матимуть продовження, але вони ставлять його на третє місце.

• Вирішив судитися з журналістом Дмитром Гордоном за його слова про здачу Порошенком Путіну Маріуполя у червні 2014 року

• Пожертвував Українському католицькому університету 100 тисяч доларів на будівництво нового Колегіуму

Юлія Тимошенко

На цьому тижні було опубліковане соціологічне дослідження групи Рейтинг, у якому 77% людей виступають за проведення референдуму, що дало змогу Юлії Тимошенко бути у центрі уваги такого чутливого питання для українців. Фактично Юлія Тимошенко була саме в обговорені іншими ініціативи партії Батьківщина стосовно референдуму, що дає їй друге місця на цьому тижні у «Тріумфальній п’ятірці».

• Заявила на своїй Фейсбук-сторінці про відкриття гарячої лінії щодо референдуму стосовно продажу землі

Юрій Бойко

Нічим особливим не запам’ятався, тому «заслужено» посів останнє місце на цьому тижні

• їздив з робочою поїздкою на Донбас

• був присутнім на суді Медведчука, де заявив, що ОПЗЖ є єдиною і буде захищати своїх

Ігор Смєшко

Як і Юрій Бойко, мені нічим особливим не запам’ятався, хоча у ЗМІ і було розповсюджене його одне інтерв’ю, у якому він говорив про Конституцію, збільшення повноважень окремих міст, про НАТО, яке зараз не на часі та інше, як це зазвичай робиться в таких інтерв’ю. Але все-таки, я вважаю, що він посідає четверте місце на цьому тижні у «Тріумфальній п’ятірці».



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!