Блог

Алексей Буряченко: "Вбивство у Тіргартені" - Путін програв

Як українські правоохоронці зривають плани Путіна.

1

comments2217

Алексей Буряченко

Политолог, кандидат политических наук, доктор философии, юрист, финансист

Исполнительный директор Ассоциации органом местного самоуправления "Международная ассоциация малых громад"

В нещодавньому нашумівшому інтерв’ю путіна Такеру Карсону кремлівський диктатор, для багатьох неочікувано, згадав про людину, яка наразі відбуває термін покарання (довічний) в одній із країн Європи і якого він не проти повернути в РФ. Тим самим по-суті підтвердив, що він агент і виконував завдання спецслужб РФ.

 

Так, путін фамілію не назвав, але усім стало очевидним, що мова іде про кілера по фамілії Красіков. Який за завданням російських спецслужб, у 2019 році в Німеччині холоднокровно застрелив колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі. Який, в свою чергу, попросив політичного притулку в Німеччині і проходив по спеціальній програмі захисту боячись помсти від путінського терористичного режиму. Як бачимо побоювався він не дарма...

 

Цинічне та холоднокровне вбивство було реалізовано як публічну страту - опівдні у самому центрі Берліна! Воно було ретельно сплановано та виконано професійно. Не вислизнути вбивці дозволила лише пильність та швидкість реакції свідків, які вказали поліції на людину, яка в кущах на березі Шпреє кинула у воду в велосипед, пістолет, переодягалася в шорти та сандалії, знімаючи при цьому перуку та бороду...

“Вбивство у Тіргартені” сколихнуло не лише Берлін, а й усю Німеччину не менше, ніж спроба вбивства у Великій Британії подвійного агента британських та російських спецслужб Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Не стане перебільшенням сказати, що вбивство, яке реалізував Красіков на замовлення російських спецслужб, в центрі Берліна, стало поворотним моментом на шляху різкого погіршення відносин між РФ і Німеччиною, та й взагалі так-званим “колективним Заходом”.

 

Чим же путіну так цікавий та потрібний Красіков, що він згадав про нього в інтерв’ю такого високого рівня?

 

Це питання задали собі десятки журналістів та розслідувачів по всьому світі. Оскільки, абсолютно нічого нового, цікавого чи резонансного путін за дві години розмови з Карсоном так і не сказав. Знову якісь папки, викривлені історичні міфологеми та намагання видати бажане за дійсне... А от історія з Красіковим виявилась, насправді, навіть набагато цікавішою ніж вона здається на перший погляд і забігаючи наперед скажу, що у ній є навіть “українській слід”, який для правосуддя Німеччини виявився ключовим у всій цій історії...

 

Переходячи до суті справи, як встановив суд у Берліні, Красіков, який приїхав до Європи з паспортом на ім'я "Вадима Соколова" був кілером, що мав безпосереднє відношення до структури групи "Вимпел" ФСБ Росії. А вищеописане замовне вбивство було не просто вбивством, а публічною стратою людини, яка прямо пішла проти злочинного путінського режиму! Тобто, дане вбивство мало під собою не матеріальне чи будь-яке інше підґрунтя (корисне, етнічне, релігійне) — це була публічна політична розправа, яка мала на меті наганяти страх на всіх людей на яких “мав зуб” особисто путін та побудований ним терористичний спецслужбістський режим в РФ.

 

Путінський меседж дуже простий — якщо ти проти режиму, ти не сховаєшся. ФСБ тебе всюди дістане, яку б ти не носив фамілію і в якій би ти країні не перебував... навіть в самій демократичній, цивілізованій та захищеній.

 

Тепер я думаю усім стало зрозумілим чому “кремлівський карлик” так хоче повернути Красікова — тому що це один із символів його кривавого терористичного режиму, це його вірний пішак-камікадзе, який сліпо виконує накази з легкістю забираючи життя того на кого вкаже пальцем ФСБ! І путін хоче бути йому вдячним... щоб тисячі таких “Красікових” змогли надихнутися безнаказаністю відвертих актів міжнародного тероризму. Тероризму не Красікова, а держави-терористки під назвою Російська Федерація!

 

Рашистську путінську істерію та просування “культу смерті” ми щодня спостерігаємо дивлячись за “м’ясними штурмами” ворога і враховуючи саме це “знелюднення” путінського режиму кейс із затриманням та законним ув’язненням Красікова стає особливо цінним та показовим не тільки для нас, але і для всього цивілізованого світу. Головне не дати злу перемогти! Головне щоб цінності та демократія вистояли і не піддавалися на вербальні лестощі кривавого диктатора!

 

Головне питання, яке почали задавати журналісти у західних ЗМІ -- “чи видасть Красікова Німеччина?”

 

Це було б "сигналом усім деспотам у світі, що можна віддавати накази про знищення своїх ворогів, практично не побоюючись санкцій", цитує адвоката родичів потерпілого журналістка німецького телеканалу ARD Сільвія Штьобер (Silvia Stöber), авторка книги “Вбивство у Тіргартені“.

 

Але повернемося ще трохи до справи, обіцяю буде цікаво. І саме зараз я наведу показову частину стенограми судового засідання, яке відбулося уже у 2021 році, яке і забезпечило принципову позицію прокурорів та, як наслідок, абсолютно обґрунтоване рішення суду в Берліні по засудженню Красікова до довічного позбавлення волі.

 

"Хто на фото?" - запитає головуючий на процесі суддя.


"Вадим і Катя", - відповість повний чоловік у светрі з капюшоном, що прилетів до Берліна спеціально для надання свідчень і пересувається під посиленою охороною. Цей 55-річний підприємець із Харкова Олександр В.

 

Якби Красіков тільки знав, що їхні весільні фотографії та навіть копія свідоцтва про шлюб будуть конфісковані українською правоохоронцями в процесі слідчих дій в межах міжвідомчої міжнародної взаємодії, а потім будуть направлені до Німеччини та стануть основою доказової бази у вищезазначеній суді у справі.


Тоді, влітку 2010-го, вони (Красіков з дружиною) безтурботно посміхалися до фотографа, стоячи посеред Червоної площі в Москві. Він – у світлому костюмі, вона – вся у білому та з букетом у руках. Одинадцять років потому, у жовтні 2021 року, це фото з'явиться на великому екрані в залі берлінського суду у кримінальних справах.   

 

Ідемо далі.

 

Захист обвинуваченого каже, що обвинуваченого звуть Вадим Соколов.


Суддя просить підсудного підвестися і зняти маску. "Хто це?" - Запитує він свідка. "Це Вадим Миколайович Красіков." - Оголошує свідок. Він стверджує, що вони родичі, оскільки одружені з сестрами і регулярно зустрічалися у свята, поки, як каже свідок, між Росією та Україною не почалася війна.

 

У свою чергу адвокат потерпілої сторони Йоханна Кюне (Johanna Künne) вважає, що свідчення свідка підтверджують результати розслідування - зокрема справжню особу обвинуваченого, і те, що він пов'язаний з російськими силовими структурами. Адвокат Інга Шульц (Inga Schulz) вважає свідка "абсолютно ключовим" елементом у процесі встановлення особистості підсудного та підтвердженням того, що російська влада приховує справжню особу обвинуваченого.

 

Враховуючи вищевикладене та деталі справи, я переконаний, що кожен із нас абсолютно по іншому подивиться на роботу вітчизняних правоохоронних органів. Адже, саме вони, наші хлопці, зробили усе можливе щоб путінський політичний кілер сів у в’язницю на довічний строк! Я уявляю, яка істерика була в Кремлі...

 

І, так, саме співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) відшукали та забезпечили явку свідка Водоріза О. (чоловік сестри Красікової Т.) до Вищого земельного суду Берліна для надання свідчень та впізнання Красікова (Соколова) в судовому засіданні. А на підставі зібраних матеріалів, в рамках міжнародної правової допомоги, між нашими та німецькими правоохоронцями, Вищий земельний суд Берліна засудив Красікова (Соколова) Вадима до довічного ув’язнення за вбивство без права дострокового звільнення.

 

Ось така цікава історія сталася у берлінському Тіргартені. Історія, яка показує, хто є хто насправді і хто на кого може міцно опертися навіть у найскладніші часи протистояння зі злом.

 

Хоча... зараз ми розуміємо, що той випадок відвертого терору та залякування всього цивілізованого світу був тільки початком, а уже за декілька місяців після засудження вбивці-терориста Красікова путін вчинив віроломний та не спровокований повномасштабний напад на Україну. Але українці стоять на варті добра та справедливості, і тоді, і зараз, показуючи світу в чергове “хто є хто”.  

 

P.S. А усіх путінських “Красікових”, які щодня цинічно та холоднокровно вбивають українців має очікувати справедлива кара в межах спеціального військового трибуналу ООН та Міжнародного Кримінального Суду. Ми очікуємо від наших друзів та партнерів справедливості та взаємності — покарання на яке заслуговує путін та його поплічники, УСІ.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!