Блог

Alexander V. Kurban: Вибори до Держдуми РФ_2021: стрибок у минуле

Останні вибори до Держдуми РФ наочно показали, що наш північний сусід, в питаннях внутрішньополітичного та суспільного розвитку, відстає від України на 20 років. І це саме 20 «путінських» років

7

comments9010

Alexander V. Kurban

політолог

Кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент Інституту журналістики Київського ун-ту ім. Б.Грінченка, Військового інституту Київського національного університету ім. Т. Шевченка, докторант Харківського національного ун-ту ім. В.Каразіна, член Національної спілки журналістів України. Координатор Центру протидії інформаційним агресіям «АМ&РМ».


На Росії, після комедії з підрахунком голосів, стало зрозуміло, що сталася загальнонаціональна фальсифікація. Все в кращих традиціях совка. Як заповідав тов. Сталін - не важливо як голосують, головне як рахують.

 

Протестів, як я розумію, не буде. Нема кому виходити.  

Навальний, сидячи у себе в тюремній камері, вибухнув гнівним постом у фейсбуці. Десь, на виборчій ділянці, один обурений громадянин з лічильної комісії розкидав бюлетені. І все.

Система електронного голосування, рахувала голоси всю ніч (!). Й лише під ранок видала перемогу єдиноросам та тим, хто з ними разом. Софт і залізо для цієї системи напевно в Сколково робили, глючить, гальмує. У Пітері, опозиція, фактично перемігши на 7 ділянках з 8, офіційно вибори програла. Така ж ситуація в Москві (12 з 15) та інших великих містах. Мені все це дуже нагадує 2004 рік, транзитний сервер на виборах президента в Україні, коли Янукович намагався вкрасти перемогу у Ющенка.

 

В Україні, в 2004 році, відповіддю на такі дії влади була революція і зміна влади. А що там на Росії? Все спокійно? Фактично, сьогодні російське суспільство в своєму розвитку, відстає, як мінімум на 16 років від українського. А якщо протестів по фальсифікаціям не буде, то і на всі 20.

 

Вежі Кремля вже відверто хитаються. Російська влада вже змушена робити широкомасштабні виборчі фальсифікації. Але населення ще не готово до широкомасштабних протестів та не усвідомлює необхідність захисту своїх виборчих прав.

 

 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!