Блог

Віталій Бала: Від неділі до неділі.

Події у світі про які варто згадати

0

comments6395

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Від неділі до неділі

Події у світі про які варто згадати

1. Чилі

У неділю, 4 липня, обрана у середині травня конституційна асамблея розпочала свою роботу. Ця асамблея матиме максимум рік для розробки нової Конституції, яка потім буде винесена на референдум. Нова Конституція повинна замінити Конституцію країни прийняту за часів правління Августо Піночета у 1980 році

2. Італія

4 липня, папа Римський Франциск був прооперований. Операція була плановою і пройшла успішно, про це заявив, пізно у вечорі у неділю, представник Ватикану Маттео Бруні.

3. Білорусь

6 липня колишній голова «Белгазпромбанк» та кандидат у президенти у 2020 році, Віктор Бабарико був засуджений Верховним судом Білорусі на 14 років позбавлення волі у колонії суворого режиму.

4. Австрія

6 липня у регіональному суді Відня розпочався суд на д колишнім віце-канцлером Австрії та екс-лідером ультраправої партії «Партія свободи Австрії» Хайнцом-Крістіаном Штрахе, яза звинуваченням у корупції.

5. Канада

6 липня прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо повідомив, що Мері Саймон була призначена генерал-губернатором Канади. Вперше в історії країни, представниця корінного населення Канади. Мері Саймон - представниця народу інуїтів (ескімосів), їй 73 роки.

6. Гаїті

У ніч з вівторка на середу президент країни Йовенел Мойсе був вбитий групою командос в його резиденції в передмісті Порт-о-Пренс близько 1 години. Дружина президента отримала поранення внаслідок нападу та була госпіталізована.

7. Південна Африка

Колишній президент Південної Африки Джейкоб Зума , засуджений до 15 місяців ув'язнення за неповагу до правосуддя та відмову свідчити у справі про корупцію, здався поліції в ніч на середу, 7 липня.

8. США

У четвер, 8 липня, президент США Джо Байден заявив, що остаточний вивід американський військових з Афганістану завершиться до 31 серпня. Ця заява прозвучала у той час, коли таліби активізувались, є ознаки напруженості в афганській армії та похмурі прогнози американських військових та розвідників щодо майбутнього Афганістану.

9. Італія

9-10 липня у Венеції міністри фінансів двадцяти найбагатших країн світу G-20, збиралися на дводенний саміт, щоб домовитись, як жити після пандемії. У порядку денному були різні питання від змін клімату до податкової системи, яка дозволить оподаткувати транснаціональні корпорації у цілому світі. І в суботу міністри домовились про світовий податок у розмірі щонайменше 15% на прибуток транснаціональних компаній. ЗМІ називають цю домовленість історичною угодою.

10. Ефіопія

У суботу ввечері виборча комісія оголосила, що правляча Партія процвітання отримала понад 400 із 436 місць на парламентських виборах, які пройшли 21 червня. Цей результат відкриває шлях до нового терміну для прем'єр-міністра Абія Ахмеда, який у 2019 році отримав Нобелівську премію миру за завершення 20-річного конфлікту з Еритреєю і підписання миру з нею.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!