Блог

Вікторія Гриб: Жінки в авангарді енергетичної безпеки: лідерські ролі в глобально складних контекстах

У складний для України час співпраця та солідарність між жінками різних країн дає надію на те, що разом ми зможемо повернути мир в Україну та забезпечити добробут наших громадян.

0

comments2248

Вікторія Гриб

Народна депутатка України, голова підкомітету ВР з питань енергетичної безпеки

Народна депутатка України

Сьогодні на запрошення Atlantic Council мала честь виголосити вступну промову в межах великої дискусії про лідерство жінок за участю представниць усіх ланок енергетичного сектору.

І хоча ми, жінки, слабші фізично, ніж чоловіки, нами значною мірою керують емоції, а отже, припускаю, ми інколи більш винахідливі. Ми менше залежимо від міркувань вигоди та більше схильні до співпраці та порозуміння. Водночас я щиро вважаю, що жінки повинні брати участь у всіх платформах ухвалення рішень щодо запобігання майбутнім конфліктам та у всіх процесах із пошуку миру та безпеки для України та за її межами.

Згідно зі звітом ООН, оприлюдненим у 2022 році, близько 265 тисяч українських жінок були вагітні, коли почалася повномасштабна війна – уявіть, що їм довелося пережити. Наразі переважну частину (90%) українських біженців у всьому світі складають саме жінки та діти. Ми маємо захистити їхнє благополуччя та гарантуючи, що вони зможуть зрештою повернутися додому.  

Ключовою умовою для цього є відновлення нашого енергетичного сектору – опори національної економіки – з тим, щоб зробити його ефективним, чистим і безпечним для майбутнього покоління. 

Як голова Підкомітету з енергетичної безпеки пишаюся особистим внеском та внеском колег, які впродовж двох останніх років примножували стійкість української енергетики на тлі варварських російських атак.  

Ми започаткували складну, але таку необхідну роботу з адаптації до воєнного часу законодавства про запобігання ризикам, пов'язаним із розповсюдженням зброї масового знищення.

Історія засвідчує, що українські жінки відіграють вирішальну роль у просуванні порядку денного енергетичної безпеки. Але наша стійкість та мужність виходять за межі України. І не в останню чергу завдяки цьому ми маємо колосальну підтримку наших колежанок – Бріджит Брінк, Посла США в Україні, та Кадрі Сімсон, Комісара ЄС з питань енергетики, Саманти Пауер, Адміністратора USAID, які беруть на себе лідерські ролі в глобально складних контекстах.

У складний для України час співпраця та солідарність між жінками різних країн дає надію на те, що разом ми зможемо повернути мир в Україну та забезпечити добробут наших громадян. 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!