Блог

Віталій Бала: Чому намагаються зменшити рейтинги партії Батьківщина? Хто і коли зможе наздогнати партію Слуга народу.

Про соціологічні дослідження

0

comments6452

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

10 серпня були оприлюднені результати соціологічного дослідження Центру Разумкова, яке вже стало другим на цьому тижні( 9 серпня результати свого дослідження оприлюднила соціологічна компанія SOCIS)

11 серпня опублікували результати опитування проведеного соціологічною компанією New Image Marketing Group на замовлення Українського інституту майбутнього.

Результати відрізняються і особливо це стосується партії Батьківщина. Я про це вже писав порівнюючи опитування SOCIS, з опитуваннями КМІСу та групи Рейтинг.

Отже, за партію Батьківщина за результатами SOCIS готові проголосувати 7,6%, за результатами групи Рейтинг 12,8%, за результат ми КМІС 16%, за результатами Центру Разумкова 11% і останнє дослідження Українського інституту майбутнього дає Батьківщині 13,6% підтримки.

У будь-якому випадку підтримка партії Батьківщина, якби не хотілося декому занижувати її у деяких соціологічних дослідженнях, не зменшується, а зростає. Це по-перше, а по-друге, якби комусь в офісі президента не хотілось збільшувати рейтинг партії Слуга народу, він постійно зменшується.

Насправді зараз йде боротьба за друге місце у рейтингу політичних партій і у цій боротьбі використовують соціологічні опитування для зменшення рейтингу своїх конкурентів. Три політичні партії претендують на сьогодні на друге місце після партії Слуга народу. Мова йде про ЄС, Батьківщину і ОПЗЖ. Але вже зараз можна говорити про те, що що підтримка опозиційних партій поступово збільшується, у когось швидше, у когось повільніше і на осінь ми можемо стати свідками, коли рейтинг Слуги народу і рейтинг опозиційної партії зрівняється. Яка партія зможе наздогнати партію Слуга народу, залежатиме від її опозиційної діяльності і активності восени.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!