Блог

Віталій Бала: Про покращення життя, вибори і другий термін

Чи може бути відверта брехня ефективним інструментом у політичній боротьбі?

0

comments4777

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про покращення життя українців, вибори і другий термін.

Чинна влада почала втілювати у життя, на мою думку, віртуальну реальність про покращення життя українців за цієї влади.

Учора у програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV про це говорили представники партії Слуга народу Данило Гетманцев та Роксолана Підласа. Якщо Підласа просто вирішила назвати 58% тих, хто за останнім соціологічним опитуванням групи "Рейтинг" незадоволені розвитком країни, що саме 58% задоволені, то Гетманцев говорив про підвищення зарплат і пенсій. Тільки жоден з них не захотів порівняти підвищення заробітних плат та ріст цін на газ, комунальні тарифи, товарів повсякденного попиту. І це не дивно, адже зростання заробітних плат на 12,4% явно не виграє від зростання цін від 50% до 90%.

Заговорив про зарплату і чинний, поки що, глава уряду Денис Шмигаль. 14 вересня на прес-конференції Шмигаль заявив, що наприкінці 2022 року середня заробітна плата становитиме більше ніж 17 500 гривень. У липні вона становила 14 345 гривень по Україні.

Тепер згадаємо і соціологічне дослідження групи "Рейтинг", яке зараз всі цитують. За результатами цього дослідження рейтинг довіри до Володимира Зеленського за серпень місяць зріз на 5%, з 45% наприкінці липня до 50% на початку вересня.

Отже, не тільки представники чинної влади говорять про покращення життя українців, але й соціологічні опитування ніби мають підтвердити таку віртуальну реальність публікуючи зростання рейтингу Зеленського та зростання довіри до нього.

Напевно в офісі президента вирішили, у такий нехитрий спосіб, що зможуть нав'язати українцям безальтернативність Володимира Зеленського і питання про другий термін вирішиться сам собою.Українці, яких покращилось життя, просто самі почнуть звертатись до Зеленського з проханням балотуватись на другий термін, щоб їхнє життя продовжувало покращуватись під його успішним керівництвом.

Тепер за таким сценарієм і можливих протестів восени не повинно бути, бо як можуть протестувати люди, життя яких покращилось. А хто таки буде протестувати проти зростання тарифів, оплати за комунальні послуги і т.д., то не патріоти України, а провокатори і агенти Кремля.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!