Блог

Віталій Бала: Головна подія тижня

Голос, чи напівголос?

0

comments7303

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Головна подія тижня.

Головною подією тижня в Україні, на мою думку, була ситуація навколо партії Голос.

Поділ фракції партії Голос у Верховній Раді навпіл чітко демонструє, що політична партія, яка створюється, як партія лідерського типу, без лідера має сумне майбутнє.

Партія Голос була створена саме під її лідера співака Святослава Вакарчука, навіть сама назва про це говорить.

Після того, як Вакарчук залишив партію і пішов з політики, у партії почали відбуватись цікаві події.

Група товаришів, про яких ніхто не чув і яких ніхто не знав, вирішила захопити владу у партії, що згодом і вдалось.

Чинне керівництво партії, на мою думку, є випадковими людьми у політиці, можливо в інших сферах керівники партії і були успішними, але у політиці вони нагадують активних комсомольців часів Радянського Союзу, які хочуть бути при владі та здатні виконувати тільки вказівки старших товаришів.

Навіть їх публічна поведінка про це красномовно свідчить, коли вони говорять багато ніби правильних речей, але самі у той же час співпрацюють з владою, а партія перебуває в опозиції.

Безумовно, шо така поведінка і дії чинного керівництва партії та фракції не може подобатись і сприйматись людьми, які прийшли у партію, щоб щось зробити, а не пристосовуватись до ситуації та йти на співпрацю з владою, підтримуючи її рішення, що шкодять національним інтересам України.

Проблема полягає у тому, що чинне керівництво партії Голос є не просто випадковими людьми у політиці і ніколи б не стали народними депутатами якби не особистий рейтинг Вакарчука, ці люди представляють собою найгірший варіант пристосуванців, які будуть всіма можливими способами триматись за владу і за своє місце у ній.

Тому, тільки анонсований з'їзд партій, який має пройти у кінці липня, може прийме рішення і позбудеться цих випадкових людей, щоб у партії хоча б теоретично з'явилась можливість на політичне майбутнє.

Якщо чинне керівництво залишиться на своїх посадах, можна забути про партію Голос, а членам партії, які не сприймають узурпацію влади у партії, співпрацю з чинною владою, варто подумати про створення нової політичної партії.

P.S. Не варто залучати до політики випадкових людей, навіть, якщо вони на перший погляд виглядають порядними і говорять красиві, правильні слова.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!