Блог

Віталій Бала: Головна подія тижня

Про інтерв'ю Володимира Зеленського телеканалу "Дом".

0

comments5896

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Головна подія тижня

Головною подією тижня в Україні, на мою думку, було інтерв’ю Володимира Зеленського телеканалу «Дом».

Це інтерв’ю активно обговорюють і коментують не тільки в Україні, але і в Росії. В Росії зреагували на слова Зеленського стосовно Криму, що російська історія буде ще оплакувати свої ж кроки і рішення з приводу Криму. Він також заявив, що Крим звільниться від окупацією і це тільки питання часу і що Крим ніколи не буде російською територією. Спікер Держдуми Росії В’ячеслав Володін, реагуючи на ці слова, звинуватив Зеленського у геноциді через   водну, енергетичну, транспортну, продовольчу і фінансову блокаду, яку за словами Володіна Зеленський оголосив Криму. Також міністр оборони РФ Сергій Шойгу, коментуючи ці слова, згадав одеський анекдот і заявив, що українські керівники приходять і йдуть, а Крим завжди був, є і буде російським.

В Україні активно реагують і коментують слова Зеленського, який порадив жителям Донбасу, які відчувають себе росіянами виїжджати до Росії. Деякі ЗМІ, які скоріше можна вважати навіть не проросійським, а антиукраїнськими, розкритикували ці слова і навіть назвали це інтерв’ю скандальним.

Хоча, на мою думку, Зеленський абсолютно правий, якщо хтось відчуває себе росіянином в Україні і хоче жити в Росії, то спокійно може туди їхати, ніхто не буде заважати. Але, нехай не надіється, що Росія прийде до нього в Україну. І ще раз правий Зеленський, коли зауважив, що на Донбасі нічого доброго не буде без України.

Я, дуже рідко погоджуюсь із Зеленським, практично ніколи, але тут повинен визнати, він сказав те, що потрібно було сказати ще на початку його каденції. Сподіваюсь, що від слів, Зеленський перейде до практичних дій і більше буде хотіти зазирнути в очі Путіну та домовлятись про якісь вибори на тимчасово окупованих територіях, до деокупації, демілітаризації, встановлення мирного життя і повернення у рідні домівки людей, які змушені були їх покинути через  військову агресію Росії.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!