Блог

Віталій Бала: Головна подія тижня

Про фото на Олімпійських іграх

0

comments6332

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Головна подія тижня

Головною подією тижня в Україні, на мою думку, було активне обговорення спільного фото у Токіо українки Ярослави Магучіх, бронзової призерки у стрибках у висоту із росіянкою Марією Ласіцкене, яка стала олімпійською чемпіонкою.

Каталізатором цього фото став і факт, що Магучіх є військовослужбовцем ЗСУ, а Ласіцкене офіцером російської армії, та ще й була довіреною особою Путіна.

Ярослава вже висловилась з цього питання в аеропорту, коли прилетіла та написала пост, який, на мою думку, є патріотичним. Також прокоментувала це фото і Ласіцкене, вказавши, що не змінить своє ставлення до Магучіх через спільне фото і ставитиметься з теплотою і повагою до українських дівчат.

Але, це фото, насправді, стало лакмусовим папером, який продемонстрував існування двох паралельних світів в Україні.

Один світ, де українські вояки захищають України від російської агресії, у якому гинуть громадяни України, у якому країна-агресор є ворогом України. Другий світ, де говорять, що спорт поза політикою, як і музика і т.д., хоча мова зовсім не йде про політику, а про війну на нашій землі.

Це фото стало певним символом сентенції «какая разніца» і фактично спровокувало широку і не завжди толерантну дискусію про необхідність не тільки спілкуватись на міжнародній арені українською мовою, бо згадали коментарі і спілкування із ЗМІ головного тренера та футболістів української збірної на чемпіонаті Європи з футболу, але й усвідомлення того, що Росія є агресором і вбиває громадян України.

Це фото також яскраво продемонструвало наслідки політики замирення з агресором, яку проводить чинна українська влада.

Тому, нести відповідальність, у першу чергу, повинна саме чинна влада, бо Ярослава Магучіх напевно чула або читала про зазирнути в очі Путіну, про бажання зустрітись з Путіним. Своєю політикою по відношенню до країни-агресора влада дає підстави для заяв у Кремлі про «одін народ» та пропаганди, шо в Україні громадянська війна і сприяє існуванню двох паралельних світів в Україні.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!