Блог

Віталій Бала: Головна подія тижня

Що за вакцину привіз міністр Степанов?

1

comments2419

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Головною подією тижня, на мою думку, було прибуття в Україну першої партії вакцини від Ковід-19.

  1. 23 лютого в Україну прибуло 500 тисяч до вакцини CoviShield з Індії.
  2. Чинна влада обіцяла, що українці будуть одними з перших в Європі, яких поченуть вакцинувати. Називались американо-німецька  BioNTech/Pfizer та кийська  Sinovac, вакцини, якими мали розпочати вакцинацію
  3. Обіцяні чинною владою дати початку  вакцинації постійно змінювались, як і прибуття вакцини в Україну.
  4. Останньою офіційною обіцянкою була названа дата початку вакцинації з 15 лютого, яка також не була виконана.
  5. А міністр охорони здоров’я особисто вилетів в Індію для отримання вакцини, бо без вакцини ніякої вакцинації не можливо проводити.
  6. Міністр Максим Степанов домовився в Індії, аж про 500 тисяч доз вакцини CoviShield. Незрозумілим залишається питання, а навіщо міністр особисто літав в Індію, невже у міністерстві не має людей, які могли це зробити? В
  7. Ця  вакцина, яку виробляють в індійському Serum Institute India розроблену Оксфордським університетом та AstraZeneca насправді є дженириком, тобто реплікою вакцини AstraZeneca.
  8. Потрібно зазначити, що вона передбачена для бідних країн. Україна стала першою країною, яка купила цю вакцину, адже раніше Індія роздавала вакцину безкоштовно Бутану, Непалу. Бангладешу, М’янмі(Бірма) і планує поставки в Афганістан, Маврикій, Шрі-ланку, після її схвалення у цих країнах.
  9. Тому не дивною  була відсутність інформації про прибуття вакцини в Україну. Раніше представники влади зустрічали літаки на летовищі, багато говорили і показували такі зустрічі, а цього разу приліт вакцини відбувся фактично майже таємно. Думаю у владі добре розуміють, що вакцина не зовсім та, яку обіцяли і намагаються це пиховати.
  10. Важко собі навіть уявити добровольців для отримання вакцини CoviShield і чи будуть серед перших публічно вакциновані цією вакциною  президент, прем’єр-міністр та міністр охорони здоров’я, як вони обіцяли. Лікарі точно знають про цю вакцину, тому і відмовляються нею вакцинуватись.


comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!