Блог

Віталій Бала: Головна подія тижня

Коли завершиться вакцинація проти Ковід-19 в Україні.

0

comments2059

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Головна подія тижня.

Головною подією тижня, і скоріш за все буде однією з головних протягом всього року, був процес вакцинації від Ковід-19 в Україні.

  1. Фактично за тиждень з початку вакцинації в Україні було вакциновано менше 10 тисяч людей.
  2. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що прагне довести вакцинацію у 10 тисяч доз за один день.
  3. Більш того, міністр охорони здоров’я заявив, що до кінця року буде вакциноване все населення у країні старше 18 років.
  4. Станом на 28.02.2021 року, згідно з Державним реєстром виборців, їх кількість складає 35138080. До кінця року залишилось близько 300 днів, проста арифметика показує, що максимум можна  буде вакцинувати, з такими темпами у 10 тисяч доз за день, близько 3 млн. громадян України із необхідних хоча б 30 мільйонів. З таким планом потрібно буде близько 10 років.
  5. Щоб вакцинувати 30 мільйонів людей потрібно мати 60 млн. доз вакцини. На сьогодні тільки одна вакцина виробництва Johnson & Johnson передбачає  вакцинування один раз, але дуже сумніваюсь, що вона буде в Україні.
  6. Виникають питання, у який спосіб і яку вакцину чинна влада планує закупити для вакцинування, чи є для цього достатньо грошей? 
  7. Спостерігаючи за діями чинної  влади за діями у боротьбі з короноваріусом ,протягом всього 2020 року, є великі сумніви, що ті ж самі люди, які провалили цю боротьбу, здатні не просто закупити вакцину доброї якості і у потрібній кількості, але й організувати сам процес вакцинації.
  8. Для прикладу, США планує до кінця травня мати для всього населення, а це 345 млн.людей, необхідні дози вакцин. Тобто мова йде про потрібну кількість доз, бо напевно і у США не всі громадяни з 345 мільйонів будуть вакцинуватись.
  9. Тому, дуже цікаво, як міністр охорони здоров’я, загалом чинна влада, збирається переконати українців вакцинуватись, якщо є величезна недовіра до вакцинування через недолугі і некомпетентні дії цієї ж влади.
  10.  Навіть публічне вакцинування президента, міністра охорони, головного санітарного лікаря, навряд чи вирішить питання необхідної кількості доз вакцин, довіру до її якості та виконання плану, який у нас придумали назвати, каскадним планом вакцинації, щоб провести вакцинування всіх громадян України до кінця 2021 року.


comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!