Блог

Віталій Бала: Головна подія тижня

Чи почнеться в Україні гібридна узурпація влади?

0

comments2936

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Головна подія тижня.

Головною подією на цьому тижні, на мою думку, є ситуація з підрахунком результату виборів на 87 окрузі, хоча і засідання РНБО України, і телефону розмову Зеленського з Байденом не можна не згадати. Просто і рішення РНБО України, і досягнуті домовленості під час телефоної розмови, ще мають бути реально реалізовані.

1. А що стосується підрахунку голосів на довиборах 28 березня у Івано-Франківській області у 87 окрузі, то ми у реальному часі спостерігаємо за рухом чинної влади у гібридній спробі узурпації влади.

2. Чому узурпації влади, тому, що те, що відбувається у ОВК на 87 окрузі не має жодного стосунку до демократичних засад проведення, підрахунку та оприлюднення результатів виборів.

3. У ніч виборів вже були оприлюдненні результати паралельного підрахунку голосів, за якими переміг Олександр Шеченко, як би хто до нього не ставився.

4. Дійсно, про це всі знають, хто цікавився виборами у 87 окрузі, виборча кампанія Шевченка була далекою від чесної та дотримання встановлених правил, а його роль у розповсюдження коронавірусу на Прикарпатті та й по всій Україні, також ні для кого не секрет.

5. Оприлюднив результати паралельного підрахунку голосів Руслан Марцинків, міський голова Івано-Франківська, який якщо я не помиляюсь переміг з найкрашим результатом в Україні, майже 85% у першому турі. І як недовіряти йому, який є представником "Свободи" і на окрузі був кандидат від "Свободи" Руслан Кошулинський. Екзит-пол також показав програш Василя Вірастюка і перемогу Олександра Шевченка.

6. От тут і почалося все найгірше, що можна тільки уявити, з втручанням так званого адміністративного ресурсу.

7. Міняли, як голову окружної виборчої комісії(ОВК), так і членів, які раптова почали хворіти.

8. У середу поміняли керівника обласної поліції, ніби за неналежне виконнання поліцією своїх обов'зків. СБУ оточувало ОВК.

9. Потім приїхав "народний десант слуг", який розпочав на засіданні комісії свавілля, що зафіксовано на відео.

10. Ну а самим надійним свавіллям, для досягнення результату, з боку чинної влади стало рішення визнавати результати виборів на окремих дільницях недійсними. На цих дільницях, не важко здогадатись, переміг Олександ Шевченко, на сьогодні вже на трьох дільницях результати анульовані, що загалом позбавило Шевченка 309 голосів. Неприємно здивував Вірастюк своєю згодою брати участь у цьому свавілляі, де чинна влада вирішила призначити переможця, а не рахувати голоси громадян.

P.S. Якщо чинна влада таки "узаконить" своє свавілля призначенням Вірастюка переможцем виборів, а не піде на проведення повторних виборів у ситуації, що склалася на окрузі, як запропонував Руслан Кошулинський, от це рішення і буде першим кроком до узурпації влади. Узурпація-це незаконне захоплення влади. Узурпація може відбуватись шляхом застосування силових методів, або шляхом змови. Зараз ми є свідками гібридного шляху узурпації влади, бо застосувуються і силові методи і присутня змова.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!