Блог

Олексій Голобуцький: Кремль почав звикати до ідеї відпустити нас?

В Кремля на 8-му році війни і щирої ненависті українців нарешті міняється сприйняття ситуації на більш реальне?

0

comments7402

Олексій Голобуцький

Політтехнолог, політичний експерт. Співзасновник «Агентства моделювання ситуацій» - найстарішої в Україні компанії з політичного консалтингу (існує з 2002 року). З 2009-го року незмінно входить до десятки найбільш цитованих політичних експертів в Україні. Визнаний найпопулярнішим політичним експертом за версією рейтингової платформи Comments.ua два роки поспіль: 2020-го та 2021-го.

45 років, заступник директора Агентства моделювання ситуацій.

За освітою історик (ЛНУ ім.І.Франка). 

Онук відомого історика українського козацтва Володимира Олексійовича Голобуцького (1903-1993).

Син професора Петра Володимировича Голобуцького (1938-2010)

Є одним з перших спеціалістів в Україні з питань інформаційного суспільства – перша монографія вийшла друком 1999 року і стала навчальним посібником на багатьох кафедрах (напрямків ІТ, інформаційної безпеки, філософії, державного управління і права, новітньої історії та ін.) українських вишів, її та наступні роботи досі цитують українські автори дисертаційних робіт різних напрямків.

Автор і співавтор багатьох наукових і публіцистичних праць з історії, соціології, політології, проблем інформаційного суспільства, інвайронменталізму тощо.

У 2018-му році через регулярну жорстку політичну сатиру і фотожаби особисто на Путіна потрапив до санкційних списків Кремля: у «списку 322-х» від 1.11.2018 став 60-м.

Є автором сотень поширених мемів щодо українських та зарубіжних політичних діячів, політичної ситуації в Україні.

Аудиторія персональної сторінки у Facebook складає більше 60 тисяч читачів. 

В Кремля на 8-му році війни і щирої ненависті українців нарешті міняється сприйняття ситуації на більш реальне?
==


Путін 3 вересня во Владівостокє на засіданні Східного економічного форуму заявив, що чекає якогось з президентів України, можливо навіть Зеленського, на наступну каденцію, в Пєтєрбурґє чи Владівостокє на котромусь економічному форумі: "Звичайно, я дуже на це розраховую, бо вважаю, що та ситуація, в якій ми сьогодні перебуваємо, є абсолютно ненормальною, неприродною. Рано чи пізно, а краще, якщо це станеться рано - чим раніше, тим краще, - в повноформатному масштабі відновимо наші відносини з Україною. ...Якщо президент Зеленський буде обраний і реальну свою політику не на словах, а на ділі вибудує на нормалізацію відносин з Росією, то чому ні? Звісно, так".
--
Насправді це позначення дуже непоганої тенденції: Кремль помалу змінює сприйняття реалій, наближаючись до справжнього стану речей. З "Україна завжди була, є і буде частиною Росії" концепція, як бачимо, вже помінялась на "Україна, ймовірно, колись повернеться до Росії - якщо захоче".

Так, це поки озвучено один раз і не на надто значущому заході. Однак озвучено Путіним. І це дозволили поширити ЗМІ.

Отже, можна вважати, що з високою ймовірністю нам вдалось-таки (не без сприяння США і "Джавелінів", звісно) переламати уявлення про ситуацію в головах нашого ворога. Ми більше не сприймаємось як "обов'язкова запчастина десь там на периферії Росії".

Це насправді дуже важлива зміна. Бути для токсичної Росії "державою 404", чи "ворогом", чи "американською маріонеткою" значно безпечніше і на кілька порядків менше коштує, аніж числитись "друзями й братами".

Тож новину можна вважати позитивною.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!