Блог

Lisnyj Oleh: Москва хоче показати Заходу «кузькіну мать»?

Але нинішня Росія це не СРСР

0

comments6578

Lisnyj Oleh

Політичний аналітик

Віцепрезидент АЦ "Політика"

Нещодавно МЗС Росії опублікувало «проєкти» договорів, в яких Москва фактично запропонувала Вашингтону вирішити сам на сам долю НАТО, ігноруючи при цьому думку інших членів альянсу. Весь зміст цих «проєктів» просякнутий зверхністю, агресивністю та неадекватністю, яка свого часу була притаманна Радянському Союзу.

Особливо цинічними виглядають статті з третьої по п’яту «проєкту» «Договора между РФ и США о гарантиях безопасности»: https://mid.ru/tv/?id=1790818&lang=ru.

Після їх прочитання чомусь згадався «легендарний» виступ Хрущова,  під час якого він погрожував Заходу «кузькіной матєрью». Видно, що з того часу майже нічого не змінилося: Путін гордо тримає «хрущовський стяг» і як тоді намагається тиснути на Захід. Але є одна відмінність, Хрущов керував державою,  яка ще не залежала від західних кредитів та імпорту продовольства. А Путін - країною, яка не здатна нічим відповісти на західні санкції, окрім як обмеженням власного населення у споживанні західних продуктів та послуг. При цьому він вперто розраховує на перерозподіл сфер впливу, як це робили у першій половині 20 століття та раніше.

 

Також в Кремлі чомусь вважають, що після того, як Росія неодноразово цинічно та нахабно порушила фундаментальні  норми міжнародного права та низку інших договорів і домовленостей: по-перше, має право диктувати свої умови Заходу та Україні, а, по-друге, що США підпише «договір» з РФ.

 

Як на мене,  очевидним є той факт, що підписання будь-яких домовленостей (йдеться перед усім про згадані у цьому тексті) з нинішньою Росією однозначно виглядає доволі безглуздим, бо немає жодного інструменту, щоб забезпечити довіру до того, що ці домовленості будуть виконані самою ж Росією.

 

 

 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!