Блог

Lisnyj Oleh: "Супутник-V": піррова перемога Кремля

Зрив Росією вакцинування у світі - терористичний акт міжнародного масштабу

0

comments4725

Lisnyj Oleh

Політичний аналітик

Віцепрезидент АЦ "Політика"

Зараз Росія перебуває в досить складному становищі: західні санкції та  пандемія все більше підточують і без того «хитку економіку», породжуючи у свідомості простих росіян «зерно сумніву» в ефективності та стійкості путінської влади. Це не може не лякати Путіна і його кліку, тому кремлівські пропагандисти і співробітники відповідних служб вирішили розіграти «безпрограшну партію» - створити видимість грандіозної перемоги російської вакцини «Супутник-V» над COVID-19 і при цьому дискредитувати всі західні вакцини.

 

Зокрема Росія на всіх доступних їй майданчиках активно розганяє як фейки про Pfizer / BioNTechх, які нібито «шкодять» здоров'ю і взагалі не ефективні, так і брехня про те, що «Супутник-V» нібито є найкращою вакциною у світі, реєстрацію та виробництво якої в себе хочуть домогтися чи не всі країни світу.

 

При цьому замовчується про те, що за станом на сьогодні російські вакцини (в тому числі і горезвісний «Супутник-V») так і не пройшли третій, найважливіший етап клінічних випробувань. Всі вони зареєстровані в екстреному порядку. Що викликає стурбованість навіть у російських вчених, які вже неодноразово заявляли про те, що «низька методологічну якість», дефекти дизайну випробування, помилки в аналізі даних, поганий опис досліджень ставлять під сумнів основні висновки про безпечність та ефективність вакцини.

 

Більш того, Росія не тільки не може довести ефективність і безпеку своїх вакцин, а й забезпечити постачання необхідну  для вакцинації кількості доз. Тому партнерам (наприклад М'янма), які підписали контракти з РФ на постачання «Супутника-V», доводиться в екстреному порядку закуповувати вакцини з Китаю, щоб не зірвати вакцинацію. Це є свідченням того, що у Росії немає можливості масштабувати процес виробництва препарату, і тепер незрозуміло, як російська влада буде виконувати свої зобов'язання за укладеними контрактами.

 

 

Російські вакцини, в тому числі і «Супутник-V» викликають сумніви не лише через незавершеність процесу випробування, але через відвертий політичний підтекст швидкого схвалення і впровадження. Російські чиновники та самі побоюються запускати масову вакцинацію населення, адже вона може обернутися справжньою катастрофою і приховати її не вдасться. Не поспішають вакцинувати і представники «російських еліт», судячи з усього чекають закордонну надійну вакцину. Зокрема ходять наполегливі чутки про те, що Кремль активно шукає можливості для таємної закупівлі партії вакцини Pfizer для вакцинації російської верхівки, їх сімей та особисто Путіна. Цим займаються представники спецслужб через дипломатичні представництва Росії за кордоном в умовах повної конфіденційності. Можливо це їм  вдалося, оскільки російські ЗМІ нещодавно відрапортували про те, що Путін вакцинувався, але назву вакцини з вищезазначених причин не назвали.

 

Виходить, що російська верхівка на чолі з Путіним традиційно турбується лише про свою особисту безпеку при цьому нахабно бреше власному народу про наявність вітчизняної вакцини, але не поспішає його вакцинувати, а також своїми «підривними інформаційними кампаніями» зриває масштабну вакцинацію у світі. Що це якщо не бактеріологічний терористичний акт міжнародного масштабу !!!



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!