Блог

Віталій Бала: Про центр протидії дезінформації.

Хто буде фінансувати центр і хто буде там процювати?

0

comments2019

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про центр протидії дезінформації.

1. Ідея створення такого центру є правильною і необхідною.

2. Російська військова агресія проти України роками готувалась за допомогою російської інформаційної війни проти України, яку російська влада активно вела, починаючи з 2005 року, після Помаранчевої революції.

3. Метою такої інформаційної війни було і є, розповсюдження міфів про єдиний народ і неможливість існування України, як незалежної держави, а тільки разом у союзі з Росією.

4. Але, революція Гідності злама всі плани і нівелювала всі "досягнення" Росії "мирним" шляхом повернути Україну до часів Радянського Союзі, у залежність від Москви.

5. Росія вирішила військовим шляхом позбавити Україну незалежності і у 2014 році розпочала війну, окупувавши, а згодом анексувавши Крим та розпочала військову агресію на Донбасі захопивши частину Донецької області та частину Луганської області.

6. А російська інформаційна війна стала одним з головних інструментів гібридної війни проти України.

7. На жаль, протягом всіх цих років Україна не змогла вибудувати ефективну систему протидії російській інформаційній війні.

8. Чи зможе впоратись з цим завданням анонсований центр протидії дезінформації покаже час.

9. Але, насторожує вже те, що президент Зеленський і його команда дуже розраховують на міжнародне фінансування цього центру.Дійсно, без належного фінансування протидіяти російські інформаційній війні ефективно дуже важко.

10. Однак, без фахових людей, навіть з грошима, діяльність центру навряд чи буде результативною. Тому дуже важливо, хто буде керувати цим центром і хто буде підбирати працівників у цей центр. Кадрова політика чинної влади не дає підстав для оптимізму, на жаль.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!