Блог

Віталій Бала: Про "червоні зони" карантину та дії влади

Безпорадність та некомпетентність не зможуть перемогти коронавірус

0

comments2537

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про "червоні зони" карантину та дії влади.

1. Сьогодні в Україні вже дев'ять "червоних зон", приєдналась Львівська область.

2. Сьогодні в Україні, антирекорд за кількістю померлих від коронавірусу, 333 смертей.

3. Сьогодні, міністр охорони здоров'я, в притаманній для нього, впевненій манері, що він тут ні до чого, заявив, що Україну чекають важкі часи.

4. Насправді, міністр "не відкрив Америку", бо за результатами його діяльності важкі часи наступили вже давно. Думаю, що зараз чекают нас, насправді, вже дуже важкі часи.

5. Міністр Степанов заявив про британський штам коронавірусу, який вже є по всій країні і детально розповів про нього, що він агресивніший, втричі заразніший і термін захворювання коротший та вражає молодих людей.

6. Міністр тільки не розповів, чому коронавірус розповсюджується все швилдше, хоча Степанов постійно нам розповідав про прийнятт необхідних заходів у боротьбі з коронавірусом.

7. Вже всім зрозуміло, що без вакцинації, боротьба з коронавірусом приречена на поразку.

8. А чинна влада переймається не відсутністю необхідної кількості різної вакцини, а соціологічними дослідженнями, які констатують небажання значної кількості громадян вакцинуватись.

9. Напевно, спочатку потрібно завести необхідну кількість вакцини різних виробників, щоб громадяни могли обирати чим вакцинуватись. Та й без звільнення людей, які відповідають за боротьбу з Ковід-19 та вже забрехались у своїх обіцянках та заявах, повернути довіру людей до вакцинації буде дуже важко.

10. А самим дивним і незрозумілим є ігнорування чинною владою критичної ситуації з Ковід-19 у країні. Чомусь РНБО України не збирається на термінове засідання, ні Верховна Рада, яка хоче провести позачергове засідання, чомусь не ставить першим питанням у порядок денний, розгляд ситуації з пандемією коронавірусу. Таку позицію влади можна пояснити тільки тим, що вона не знає, що робити і прагне уникнути відповідальності, переклавши її на місцеву владу, придумавши проксі локдаун.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!