Блог

Віталій Бала: Про концепцію розвитку юридичної освіти і не тільки

Загрози для вищої освіти в Україні

0

comments3583

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про концепцію розвитку юридичної освіти і не тільки.

1. 6 листопада Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій оприлюднив проект Концепції розвитку юридичної освіти в Україні.

2. Те, що мене найбільше вразило, так це пропозиція ліквідувати спеціальність «Міжнародне право».

3. Чесно, не знаю, хто готував цей проект, але точно ці люди не навчалися на спеціальності «Міжнародне право».

4. Але, якщо все-таки, хтось навчався, то скоріш за все був(була) відрахований(відрахована) або ледве змогли завершити навчання.

5. Декілька років тому, такі ж самі «розумники» пропонували ліквідувати спеціальність «Міжнародні відносини».

6. Я тоді і сьогодні вважаю людей, які пропонують такі «новації» або невігласами, або людьми, які цілеспрямовано працюють на знищення Інституту міжнародних відносин(ІМВ).

7. Можливо у них є замовлення на ліквідацію ІМВ, який готує у першу чергу дипломатів, які сьогодні воюють з агресором на міжнародній арені. Чи не країна-агресор зацікавлена у ліквідації ІМВ?

8. Вже декілька років з’являються якійсь незрозумілі пропозиції, навіть з точки зору здорового глузду, про реформування вищої освіти в Україні.

9. Ці пропозиції або вертають нас у часи Радянського Союзу, або нав’язують погано адаптовані і змішані варіанти систем вищої освіти інших країн.

10. Питання вищої освіти, на мою думку, є питанням національної безпеки України. Тому варто дуже ретельно вивчити людей і їхні мотиви, коли вони подають пропозиції по знищенню вищої освіти в Україні.

P.S. Дуже сподіваюсь, що знані правники, юристи-міжнародники не допустять знищення спеціальності “Міжнародне право” та втілення інших шкідливих і непрофесійних новацій цієї Концепції.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!