Блог

Віталій Бала: Про народовладдя

Референдум для капітуляції

0

comments2250

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про народовладдя.

1. Учора Верховна Рада прийняла закон про референдум.

2. Проголосувало 255 депутатів. 226 голосі дала партія Слуга народу, тобто і бе з групи Довіра і 9 позафракційних закон був би прийнятий.

3. Насправді ці де путати, які проголосували за цей закон, на мою думку, повинні скласти мандати і йти займатись іншими справами, тільки не політикою.

4. Вони фактично переклали свою відповідальність на референдуми.

5. Навіщо тоді обирати депутатів, ящо на референдумі можна вирішувати різні питання? А все інше, вже уряд чи адміністрації в областях вирішать.

6. Жарти жартами, але у час війни, економічної кризи, пандемії коронавірусу приймати закон про референдум є чистим спекулятивним популізмом.

7. Хоча, якщо чинна влада планує винести на референдум найближчим часом питання миру з агресором на його умовах, тоді зрозуміло для чого цей закон приймався.

8. Думаю, що планують ніби запитати і потім легалізувати наступні питання - автономія Донбасу(особливий статус), російська мова, мир з росією, постачання води у Крим та дружба з агресором.

9. Чинна влада хоче прикрити референдумом капітуляцію України. Прихильники цього закону говорять, що він передбачений у Конституції України, а хіба у Конституції України не говориться про унітарність, суверенітет і територіальну цілісність України?

10. Тепер Зеленський зможе говорити, що виконав свою передвиброчу обіцянку і будуть на цьому робити головний акцент. А обіцянка стосовно бідності зниження тарифів у два рази, так і залишаться обіцянками. Таке враження, що саме цей закон вирішить всі наші проблеми, скоріш за все вже перший референдум призведе до протистояння в Україні, але хто у чинній владі думає про це, там взагалі, таке враження, нема кому думати.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!