Блог

Віталій Бала: Про некомпетентність та безвідповідальність

Потрібно приймати рішення.

0

comments3228

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про некомпетентність та безвідповідальність.

1. Вже другий день поспіль Україна на першому місці в Європі за кількістю захворювань на Ковід-19.

2. За добу на 8 квітня офіційно діагностували Ковід-19 у 19 419 осіб, а померло 464 людини, учора інфікованих було 15 415, а померлих 481 людина.

3. Це страшні цифри, які нам досі намагається чинна влада якось пояснювати і розповідати чергові обіцянки про вакцинацію.

4. Учора взагалі ми стали свідками інформаційної боротьби глави офісу президента з міністром охорони здоров’я за право привласнити собі ніби домовленості на поставку в Україну 10 млн. доз вакцини Pfizer. Така поведінка представників влади вже виходить за межі злорового глузу і є повною безвідповідальністю.

5. Незрозуміло до цього часу, чому міністр охорони здоров’я і вся його команда, яка відповідає за вакцинацію, про їхню провальну роботу протягом всієї пандеміє вже нема сенсу згадувати, досі не пішли у відставку. Мали б совість і моральні якості зробили б це добровільно.

6. Хоча, на мою думку, тут вже питання стоїть відставки і глави уряду, який фактично самоусунувся від прийняття важливих і необхідних рішень і досі говорить, що в Україні не час запроваджувати загальнонаціональний карантин.

7. Глава уряду Денис Шмигаль переживає за відставку як і міністр охорони здоров’я Максим Степанов, а Володимир Зеленський за свій рейтинг, тому ми і є свідками такої безпорадної і некомпетентної діяльності чинної влади.

8. Доти, поки у владу не прийдуть люди здатні на прийняття потрібних і непростих рішень ситуація у країні не зміниться, хіба що природнім шляхом, коли всі перехворіють коронавірусом і виживуть сильніші.

9. Тому знову виникає питання, а кого Зеленський може взяти у союзники і чи буде це робити, щоб виправити ситуацію, адже у нього таких людей у команді нема. Точно це не може бути ОПЗЖ з Медведчуком чи ЄС з Порошенко. Групи Довіра чи За майбутнє, можливо, але рівень їхньої підтримки не дозволяє претендувати на ключові посадиі у Голосі також нема реальних кандидатур на посади у Кабмін, там гарні і то не всі, «говорячі» голови на телебаченні.

10. Як не крути, а саме Юлія Тимошенко залишається чи не єдиним можливим союзником у цій кризовій ситуації. Так, її бояться у чинній владі, так вона не буде виконувати непрофесійні поради чи вказівки з офісу президента, але вона може, як я вже неодноразова писав спасти «рядового Зеленського». А от форма співпраці, вже предмет перемовин, консультацій, в іншому випадку, хто б що не говорив, так далі продовжуватись не буде вічно, прийдуть дочасні вибори і можливо вже Зеленському прийдеться подавати у відставку.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!