Блог

Віталій Бала: Про п'яту колону

Гібридна війна і гібридна п'ята колона в Україні

0

comments1960

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про п'яту колону в Україні.

П'ята колона - організації та особи, чиї дії викликають тривогу у країні, а їхні зв'язки із закордоном залишаються таємницею для широкого загалу.(саботажники, диверсанти, внутрішні вороги) Пяту колону поділяють на:

- воєнну п'яту колону, що діє безпосередньо під час агресії;

- політичну п'яту колону, яка використовується ворогом безперервно (Вікіпедія)

1. Сьогодні, коли Україна і українці вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні, в інформаційному полі вчергове почалася дискусія про п'яту колону в Україні.

2. Дехто вважає, що такий термін не потрібно вживати, бо це розколює українців, а нам потрібно об'єднуватись.

3. Інші, навпаки говорять про необхідність не тільки називати людей і організації, які мають зв'язки з країною-агресорм, але й карати.

4. На мою думку, всіх, хто є виразником інтересів Росії, яка вже восьмий рік веде війну проти України, цю війну називають гібрідною війною, потрібно називати п'ятою колоною у контексті саме внутрішніх ворогів.

5. У нас фактично діє гібридна п'ята колона, як і війна яку веде Росія проти України

6. Люди, які заперечують російську агресію і називають її громадянською війною в Україні не можуть називатись ніяк інакше, як представники гібридної п'ятої колони, тобто представники країни-агресора.

7. Чи можна з такими представниками, фактично зрадниками і ворогами України об'єднуватись? Відповідь очевидна. За жодних умов і ніяких компромісів.

8. Вони повинні каратись згідно чинного українського законодавста.

9. І до того часу, поки у нас не буде прийнято закон про антиукраїнську дільність, необхідно адаптувати закон про державну зраду до сьогодення і внести відповідні зміни та доповнення.

10. Потрібно не тільки закривати антиукраїнські засоби інформації, які використовує гібридна п'ята колона, але й заборонити діяльність всіх організацій, включно з політичними партіями, які пропагували і продовжують пропагувати "руский мір" в Україні, який анексував Крим, окупував частину Донбасу вбив тисячі українців і продовжує їх вбивати.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!