Блог

Віталій Бала: Про пародію, як основу дільності влади

Пародія - невдале, лише зовнішнє наслідування чого-небудь, яке перекручує суть того, що наслідують

0

comments5735

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про пародію, як основу діяльності влади.

Пародія - невдале, лише зовнішнє наслідування чого-небудь, яке перекручує суть того, що наслідують. (Великий тлумачний словник сучасної української мови. 2001 р.)

Сьогодні у Верховній Раді склав присягу новий "депутат" Василь Вірастюк. У лапки напевно вже варто брати всіх, або майже всіх представників чинної влади, бо вони пародія на політиків.

Влада на чолі із Зеленським не просто фальшувала вибори у 87 окрузі, фактично вони перетворили вибори на пародію і самі вирішили призначити переможця.

Сумно, що Василь Вірастюк, якого всі знали і поважали, як спортсмена, чемпіона, сьогодні перетворився на пародію депутата і прийняв правила гри влади, а фактично відсутність жодних правил і звичайне шулерство, та "влився" у ряди пародії.

Пародією на президента є і сам Зеленський, який на початку каденції відтворював серіальний образ Голобородька, а тепер пробує зіграти роль диктатора. Побачимо, що з того у нього вийде, хоча вже зараз можна сказати, що це буде пародія на диктатора.

Пародія у всьому, у прийняті владою законів, ніби для України і українців, а насправді в особистих інтересах Зеленського, для узурпації влади, або в інтересах олігархів.

Про олігархів, то взагалі окрема тема, пародія на боротьбу з олігархами, насправді є намаганням також узурпувати владу переслідуючи не тільки опозицію, але й всіх бізнесменів, які мають іншу точку зору і не сприймають сьогоднішню пародію на владу, яка реально загрожує майбутньому України.

Пародія на все стала візитною карткою чинної влади. Прем'єр-міністр Шмигаль заявив, що планує збільшити у двічі ВВП України до 2030 року, але всі ж пам'ятають, як він обіцяв створити сотні робочих місць. Якщо до 2030 року залишилось нехай 9 років, то неважко порахувати необхідний щорічний ріст ВВП, хоча я не виключаю, що влада через рік скаже, що ріст відбуватиметься в арифметичній прогресії. Тому, так звана оновлена програма дій і буде черговою пародією на стратегію економічного розвитку України.

Пародія у діяльності чинної влади є дуже небезпечною для країни і її громадян. Якщо тривалість пародії, а вже заговорили про другий термін Зеленського, триватиме до "збільшення" ВВП удвічі у 2030 році, то вона призведе до перетворення України на пародію незалежної та суверенної держави.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!