Блог

Віталій Бала: Про політичне задзеркалля

Політики-популісти при владі без вагань і докорів сумління привласнюють собі досягнення своїх попередників

0

comments5237

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про політичне задзеркалля..

Учора Володимир Зеленський, на телеканалі "1+1" у програмі "Право на владу",відповідаючи на питання про свої досягнення на посаді президента, назвав суб'єктність України на міжнародній арені, інфраструктуру та Збройні сили України.

По-перше, точно не Зеленський формував антипутінську міжнародну коаліцію, він фактично вже її розвалив. Коли канцлер Німеччини, президент Франції проводять зустріч з президентом Росії на якій обговорюють питання українського Донбасу без України - це точно не говорить про суб'єктність України. Зеленський згадав, як аргумент, про Кримську платформу у якій взяли участь представники 46 країн, але коли подивитись на спільне фото, де у центрі президент і його оточення, а небагато чисельні глави інших країн були розставлені з боків, до речі, можливо тому деякі з них потім зовсім неоптимістично висловились щодо перспективи членства України в ЄС. Це добре, що вони приїхали, але достатньо подивитись на рівень представництва і їх кількість на святкуванні 30-річниці незалежності, щоб зрозуміти "успіхи" української дипломатії при президенті Зеленському. Та й візит канцлера Німеччини Ангели Меркель пройшов якось непомітно, що навіть офіс президента, який так любить піаритись на всьому, не зміг зробити з візиту великий успіх і досягнення Зеленського.

По-друге, щодо інфраструктури, то тільки, той, хто не хоче чути і читати, не знає про інформацію стосовно корупції на так званому "Великому будівництві". Думаю за іншої влади українці почують і побачать багато багато кримінальних справ стосовно "великих будівників."

І по-третє, ну точно не Зеленському говорити про розбудову Збройних сил України. У нього навіть не хватило сміливості і порядності сказати про свого попередника, саме за часів якого і відбувалась реформа ЗСУ, він взяв і просто привласнив собі те, що було зроблено за часів президентства Петра Порошенка.

P.S. А стосовно його досягнень, то краще б Зеленський говорив про зростання тарифів, настання епохи жебрацтва, провал боротьби з Ковід-19, провал вакцинації,падіння економіки, зростання безробіття та неймовірну і процвітаючу корупцію.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!