Блог

Віталій Бала: Про політичний туризм

Чому Зеленський літав до ОАЕ?

0

comments2126

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про політичний туризм.

1. Вже другий день можна почути та побачити інформацію від офісу президента про супер успішний візит до Об'єднаних Арабських Еміратів.

2. За інформацією самого Зеленського, під час візиту було підписано низку меморандумів та контрактів на загальну суму від 3 млрдюдоларів.

3. З меморандумами, за великим рахунком, все зрозуміло, підписали документи про наміри щось зробити.

4. А от контракти, то вже цікавіше, було б добре зрозуміти, які саме контракти та з ким були підписані. Що зібрались продати під вивіскою приватизації.

5. Цей візит мені нагадав візит в Оман, який також відбувся взимку.

6. Напевно не любить Зеленський холодів, тому виїзджає у теплі краї, майже як перелітні птахи.

7. Але, як і під час візиту в Оман, незрозумілим є рівень зустрічей президента країни.

8. Та й взагалі, не президентська це справа літати і домовлятись про підписання меморандумів. Це спокійно міг зробити, навіть не глава уряду, а урядова делегація на чолі з віце-прем'єр-міністром чи навіть міністром.

9. А хто тільки не був з президентом, точніше, а кого тільки не було в ОАЕ. Делегація була більш численною, ніж в Омані і особливо важливою була присутність позаштатного радника глави офісу, який навіть встиг в ОАЕ дуже "професійно" прокоментувати співпрацю України та МВФ.)

10. Складається враження, що Зеленський любить подорожувати, з кимось зустрічатись і потім викладати фотки із своїх подорожей. Точно так роблять всі туристи, але вони їздять за свій рахунок, а Зеленський подорожує не за свої, бо він не просто турист, він - політичний турист.

P.S. Насправді дуже б хотілось, щоб були конкретні результати таких візитів, але поки що, підстави для оптимізму відсутні.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!