Блог

Віталій Бала: Про рейтинги

Досить думати про рейтинги

0

comments2823

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про рейтинги.

1. Соціологічні опитування вже тривалий час з'являються мало не щотижня. Мета цих соціологічних досліджень, насправді, відома тільки замовникам.

2. Останнє соціологічне дослідження групи Рейтинг було проведене 23-24 березня, з опитуванням 2500 людей методом телефонних інтерв'ю. За результатами цього опитування шість партій проходять до парлементу.

3. На першому місці поки залишається партія "Слуга народу" з 20,8% серед тих, хто визначився. Друге та третє місце посідають практично з однаковим результатом, "Європейська солідарність" з 15% та ОПЗЖ з 14,8%. Партія "Батьківщина" на четвертому місці має підтримку у 12,4%. По 5% підтримку у парітй "Сила і честь" та "Української стратегії Гройсмана".

4. У 2021 році практично у всіх соціологічних опитуваннях, за рідким і дивним виключенням, саме ці шість партій долають 5-ти відсотковий бар'єр і будуть у наступному парламенті у разі дочасних виборів. З такими результатами чинна влада не захочке йти на дочасні вибори і ситуація буде тільки погіршуватись.

5. Третій локдаун, якщо його введуть, а все йде до цього, враховуючи і кількість захворювань і сметрність в Україні, може остаточно "поховати" малий та середній бізнес.

6. Тому, владі варто прислухатись до пропозицій інших політичних сил щодо допомоги малим і середнім підприємцям.

7. Так, на днях, в ефірі телеканалу Україна 24, Юлія Тимошенко вчергове згадала про законопроект розроблений партією "Батьківщина" для допомоги малому і середньому бізнесу.

8. Є також інші пропозиції від політичних опонентів Зеленського, зокрема ЄС та Голосу, щодо позачергового засідання Верховної Ради, яке планують провести наступного тижня.

9. Але, таке враження, що чинна влада нікого не чує і робить, що їй заманеться, нехтуючи критичною ситуацією у країні через Ковід-19 та ігноруючи правильні та потрібні пропозиції від інших політичних сил.

10. Якщо хтось у владі думає, що неприйняття необхідних і непопулярних рішень утримає рейтинг "Слуги народу" і Зеленського, то це хибна для них і небезпечна для всіх нас позиція.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!