Блог

Віталій Бала: Про соціологічне опитування

Хто ж ті 34,1% опитаних, що схвалюють діяльність Володимира Зеленського?

0

comments5855

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про соціологічне опитування.

Чергове соціологічне опитування оприлюднив КМІС, яке було проведене з 22 по 29 червня.

Перше, на що варто звернути увагу, та це на 64% опитаних, які вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку і тільки 20% підтримують курс влади.

Друге, що варто зазначити, це оцінка дільності Володимира Зеленського. 52,7% не схвалюють діяльність президента Зеленського, а 34,1 схвалюють. Але навіть 34,1%, як на мене, щось дуже багато, адже ситуація у країні точно не покращується. Хоча можливо, поки не дочекаються платіжок восени з новими тарифами, де буде підняття цін на газ, електроенергію і т.д., ще будуть схвалювати.

І третє, на що точно потрібно звернути увагу, так це відношення до продажу землі у країні. 77,1% українців підтримують проведення референдуму щодо заборони продажу сільгоспземлі, але влада заблокувала проведення референдуму, який ініціювала партія Батьківщина. Крім того, 84,1% не підтримують продаж землі іноземцям.

Тобто, чинна влада не вважала за потрібне порадитись спитати у народу стосовно ринку землі, але чомусь вважає за можливе проведення референдуму стосовно статусу олігархів.

Осінь може бути дуже спекотною для Володимира Зеленського, якщо його опоненти, у першу чергу Юлія Тимошенко, зможуть мобілізувати людей на протестні акції та вимогою дочасних виборів, які, на мою думку, припинять руйнування країни невігласами та заробітчанами у владі



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!