Блог

Віталій Бала: Про українську мову

Не лінуйтесь і вчіть українську мову для майбутнього

1

comments6994

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про українську мову.

Сьогодні у Верховні Раді голосували за включення у порядок денний законопроект 5554 авторства двох слуг народу Потураєва і Кравчук, який передбачав відтермінування норми мовного закону про транслювання кіно- і телепродукції державною мовою з 17 липня 2021 року.

Рішення не було прийнято, за включення у порядок денний проголосувало 204 народних депутата. при необхідних 226.

Чинна влада вже не вперше робить спроби запровадити в Україні наратив "какая разница", але сьогодні була спроба "допомогти" телебізнесу. який знімає телесеріали російською мовою, транслює ці серіали на деяких телеканалах, а також продає цю продукцію до РФ.

Дехто з представників чинною влади або сам чи самі розуміють, або виконують вказівки з Кремля, що російська мова є не просто інструментом впливу країни-агресора в Україні, за допомогою якого вони намагаються, як вірус розповсюдити "руський мір", російська влада використовує тезу про захист російськомовних, як причину для вторгнення на територію іншої держави.

Тому, щоб вірус "руського міра" не розповсюджувався в Україні необхідно з ним боротись, але не як з коронавірусом, а ефективно і результативно.

Для цього потрібно:

- ввести карантин для тих ЗМІ, які є носіями цього вірусу

- провести повну "вакцинацію" громадян України і найбільш ефективною "вакциною" у боротьбі з "руським міром" є українізація України

- І на любі спроби розповсюдження мутованого штаму вірусу "руського міра" необхідно одразу ж реагувати шляхом ізоляції носіїв таких штамів

P.S. Вже час усім, а у першу чергу чинній владі, зрозуміти, що майбутня Україна може бути тільки українською, а не російською. Але, ініціатива Зеленського про президентський університет для "людей майбутнього", не має жодного стосунку для цього майбутнього.)



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!