Блог

Олексій Голобуцький: "Про Україну без України": Росія і США в Брюсселі

Кремль повторив ультиматуми щодо нападу на нас.

0

comments9187

Олексій Голобуцький

Політтехнолог, політичний експерт. Співзасновник «Агентства моделювання ситуацій» - найстарішої в Україні компанії з політичного консалтингу (існує з 2002 року). З 2009-го року незмінно входить до десятки найбільш цитованих політичних експертів в Україні. Визнаний найпопулярнішим політичним експертом за версією рейтингової платформи Comments.ua два роки поспіль: 2020-го та 2021-го.

45 років, заступник директора Агентства моделювання ситуацій.

За освітою історик (ЛНУ ім.І.Франка). 

Онук відомого історика українського козацтва Володимира Олексійовича Голобуцького (1903-1993).

Син професора Петра Володимировича Голобуцького (1938-2010)

Є одним з перших спеціалістів в Україні з питань інформаційного суспільства – перша монографія вийшла друком 1999 року і стала навчальним посібником на багатьох кафедрах (напрямків ІТ, інформаційної безпеки, філософії, державного управління і права, новітньої історії та ін.) українських вишів, її та наступні роботи досі цитують українські автори дисертаційних робіт різних напрямків.

Автор і співавтор багатьох наукових і публіцистичних праць з історії, соціології, політології, проблем інформаційного суспільства, інвайронменталізму тощо.

У 2018-му році через регулярну жорстку політичну сатиру і фотожаби особисто на Путіна потрапив до санкційних списків Кремля: у «списку 322-х» від 1.11.2018 став 60-м.

Є автором сотень поширених мемів щодо українських та зарубіжних політичних діячів, політичної ситуації в Україні.

Аудиторія персональної сторінки у Facebook складає більше 60 тисяч читачів. 

НАТО відхилив вимоги Росії. "На засіданні ради НАТО-Росія я підтвердила фундаментальні принципи міжнародної системи та європейської безпеки: кожна країна має суверенне право обирати свій власний шлях" (заступниця держсекретаря США Венді Шерман). "Росія не має мати права вето. ...Також ми не поступимось правом на безпеку наших східних членів" (генсек НАТО Єнс Столтенберґ).
==
Тобто, фактично США свій крок зробили: знов констатували, що з Росією розмовляти немає про що, "вимоги" нереалістичні.

Тепер питання в реакції Кремля: чи це буде спущене на гальмах, чи буде прийнято рішення "задля збереження обличчя" реалізувати погрози. Зокрема, озвучені представником МЗС РФ Ґрушком: "Якщо не вийде парирувати загрози політичними заходами, Росія застосовуватиме військові".
Хоча це може бути просто продовженням поточної політики: пропагандисти, політики, чиновники РФ голосно викрикують погрози на адресу України і обіцяють тотальне винищення, тоді як Путін "витримує виважену позицію" і намагається виступати "добрим поліцейським" в діалозі з Заходом, пропонуючи домовленості.
В будь-якому випадку, подібні заяви представників РФ на офіційному рівні мали би спонукати Україну як мінімум до певного рівня мобілізації армії і дотичних структур (і ні, це не про постановку жінок на облік).
==
Ґрушко, крім іншого, відверто потролив Україну щодо недотримання принципу "ні слова про Україну без України": "Я іноді не розумію заяв наших партнерів. Так, я читав, що пан Блінкен заявив, що "ні слова про Україну без України". Але сьогодні наші партнери обговорювали Україну, напевно, півтори години із чотирьох відведених. Ось реальність".
На жаль, це факт. Як фактом лишається і мовчання офіційного Києва на озвучені погрози Кремля і підтримку США та НАТО.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!