Блог

Віталій Бала: Про вибори без вибору

А депутат то, несправжній...

0

comments4287

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про вибори без вибору.

1. Виборчий 87 округ в Івано-Франківській області продовжує жити своїм особливим інформаційним життям у країні.

2. Вже суд вирішив, що прийнятті ОВК рішення про визнання недійсними результатів виборів на окремих дільницях, були хибними.

3. На всіх дільницях переміг Олександр Шевченко, що дало можливість забрати у нього голоси такими рішеннями ОВК.

4. Чи допоможе це виграти вибори тому ж Шевченкові, дуже сумнівно, хоча він також провів свою виборчу кампанію, м'яко кажучи, недоброчесно.

5. Партія Слуга народу вже зробила заяву, що Василь Вірастюк переміг на довиборах у 87 окрузі отримавши 15536 голосів, що більше на 422 голоси, ніж у Олександра Шевченка.

6. Але, менше з тим, чи будуть нести відповідальність члени ОВК, які скасували результати виборів і фактично "узаконили" фальсифікацію результатів виборів?

7. Група Рейтинг провела дослідження на окрузі і результати цього дослідження не тільки ставлять під сумнів правдивість виборів, вони показали, що люди хочуть перевиборів.

8. Так за перевибори висловилось 49%, а 40% проти. Але цікавим є цифри довіри до кандидатів, так Шевченкові довіряють 55%, Кошулинському 40%, а "переможцю" Вірастюку 30%., крім цього, 38% вважають, що переміг Шевченко, а близько 25% вірять, як у перемогу Вірастюка, так і Кошулинського.

9. Ці цифри свідчать про відсутність легітимізації перемоги Вірастюка виборцями 87 округу, що тепер фактично робить його нелегітимним народним депутатом в очах людей. Шкода, коли справжній чемпіон згоджується на перемогу за допомогою фальсифікацій і махлювання результатів перемоги.

10. А чинній владі бажаю і надалі тримати обраний курс, який викликає загальне "захоплення" політичними шулерами, що прискорить не тільки позбавлення їх влади, а і відповідальності за свої дії, які вже переходять всі рамки здорового глузду.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!