Блог

Олексій Голобуцький: Російські військові пробували викрасти українців під виглядом "евакуації з Кабулу"?

Кремлівська пропаганда обурюється, що українці відмовились сідати на російські літаки.

0

comments7359

Олексій Голобуцький

Політтехнолог, політичний експерт. Співзасновник «Агентства моделювання ситуацій» - найстарішої в Україні компанії з політичного консалтингу (існує з 2002 року). З 2009-го року незмінно входить до десятки найбільш цитованих політичних експертів в Україні. Визнаний найпопулярнішим політичним експертом за версією рейтингової платформи Comments.ua два роки поспіль: 2020-го та 2021-го.

45 років, заступник директора Агентства моделювання ситуацій.

За освітою історик (ЛНУ ім.І.Франка). 

Онук відомого історика українського козацтва Володимира Олексійовича Голобуцького (1903-1993).

Син професора Петра Володимировича Голобуцького (1938-2010)

Є одним з перших спеціалістів в Україні з питань інформаційного суспільства – перша монографія вийшла друком 1999 року і стала навчальним посібником на багатьох кафедрах (напрямків ІТ, інформаційної безпеки, філософії, державного управління і права, новітньої історії та ін.) українських вишів, її та наступні роботи досі цитують українські автори дисертаційних робіт різних напрямків.

Автор і співавтор багатьох наукових і публіцистичних праць з історії, соціології, політології, проблем інформаційного суспільства, інвайронменталізму тощо.

У 2018-му році через регулярну жорстку політичну сатиру і фотожаби особисто на Путіна потрапив до санкційних списків Кремля: у «списку 322-х» від 1.11.2018 став 60-м.

Є автором сотень поширених мемів щодо українських та зарубіжних політичних діячів, політичної ситуації в Україні.

Аудиторія персональної сторінки у Facebook складає більше 60 тисяч читачів. 

Російська пропаганда обурюється, що українці відмовились від евакуації з Кабулу літаками Міноборони Росії.  

Радує, що нарешті українці навчились адекватно оцінювати небезпеку: приклади викрадених Гриба і Протасєвіча знищили ілюзію "братерської допомоги" і "своїх".  

Крім того, зауважте: українців - і не тільки українців - з Афганістану успішно, професійно і дуже акуратно (тобто, тихо і ефективно) евакуювали нашим літаком бійці Головного управління розвідки Міноборони України. І при тому їх все одно заманювали на борт військових літаків країни-агресора? Серйозно? Вони розраховували, що українці настільки відбиті самогубці?  

Фактично, якщо ці "запрошення" на ворожий військовий борт під час війни дійсно були (а не просто кремлівські пропагандисти почули щось на кшталт "ну, ми могли би і українців взяти з собою"), то це була реальна спроба викрадення громадян України російськими військовими. На це має відреагувати не тільки наш МЗС. Але й СБУ про всяк випадок перевірити за списками і непрямими даними, чи когось з українців справді не викрали російські військові літаком з Кабулу.  

А офіційна влада публічно підтвердити, що так, жоден українець не опинився в Росії через ворожих "військових евакуаторів".

Це якщо дійсно ніхто з українських громадян не був настільки наївним чи розгубленим, щоб погодитись летіти з російськими військовими. Це серйозно. Дуже серйозно.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!