Блог

Віталій Бала: Тріумфальна п'ятірка

Про політиків, які мають найбільшу підтримку у президентському рейтингу

0

comments6076

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

                                                       Тріумфальна п’ятірка

             (Про політиків, які мають найбільшу підтримку у президентському рейтингу)

Поки що інших досліджень публічно не оприлюднювали, хоча, ніби є закриті дослідження і підтримка Зеленського на рівні 20%, але їх тому і не публікують. А група "Рейтинг" 16-18 травня провела соціологічне опитування 2500 респондентів методом телефонного опитування з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонів.. Згідно цього дослідження рейтинг очолює Зеленський, його підтримують 30,2% порівняно з квітнем з 24,9% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором. За  Петра Порошенка проголосували б 12,8%, у квітні було  13,1%, за  Юрія Бойка – 11,9%,як і у квітні, Юлію Тимошенко  готові підтримати 11,1%, що на відсоток менше, ніж у квітні, коли було 12,1%, Ігоря Смєшка підтримують 7,6% порівняно з 6,8% у квітні. 

Отже, на що, на які заяви, дії цих політиків на цьому тижні, я звернув увагу.

Володимир Зеленський 

Протягом цього тижня президент Володимир Зеленський був як і останні два тижні активним і про деолігархізацію всі говорять, тобто популістичні заяви про боротьбу з олігархами за допомогою закону поки що всі цікавить. Також Зеленський був ініціатором введення проти Білорусії певних обмежень з боку України, навіть чинна влада була однією з перших у світі, яка зреагувала на рішення білоруської влади примусово посадити в аеропорту Мінська літак та затримати Романа Протасевича. Крім того Зеленський ініціював збільшення чисельності ЗСУ та створення військові частини Сил територіальної оборони ЗСУ внісши законопроект про основи національного спротиву.  Отже, як і минулого тижня Володимир Зеленський поки що посідає перше місце у «Тріумфальній п’ятірці.

 

Петро Порошенко

На цьому тижні Петро Порошенко  знову зіткнувся з негативною інформацією про себе через оприлюднення другою частини матеріалів прослуховування  телефонних розмов Віктора Медведчука з російськими високопосадовцями. Ситуація для Порошенка є дуже неприємною, фактично мова йде про співпрацю з Медведчуком і навіть заперечення такою співпраці, на мою думку, не допомогло.. А після оприлюднення плівок навіть з’їздив на Донбас з подарунками для вояків. Але, Петру Порошенку це не допомогло і він  посідає останнє, п’яте місце у «Тріумфальній п’ятірці». Якщо і надалі будуть оприлюднювати плівки розмов Медведчука, де буде йти мова про Петра Олексійовича, то у нього перспективи на повернення у владу стануть примарними.           

                

Юрій Бойко

На цьому тижні Юрій Бойко був названий кандидатом у президенти від ОПЗЖ. Також він буде першим номером партійного списку на майбутніх парламентських виборах.  Але, нічим особливим Бойко себе не проявив, як завжди говорив про соціальні питання, тарифи, згадав і про продаж землі і т.д. На цьому тижні Юрій Бойко посів третє місце у «Тріумфальній п’ятірці».

 

Юлія Тимошенко

Протягом цього тижня у Юлії Тимошенко головною темою  було питання землі та проведення референдуму щодо продажу землі. Саме через її позицію, під час програми «Свобода слова», представник влади, радник глави офісу президента Тимофій Милованов у дискусії, яку він перетворював на «базар» ї опустився до рівня особистих образ, назвавши, зокрема, Тимошенко «бабусею української корупції». Хоча ініціатори, якщо такі були в офісі президента і це не була заготовлена імпровізація Милованова, вдарили у штангу. Навіть люди, які не є прихильниками Юлії Тимошенко, обговорюючи цю ситуацію, були на боці Тимошенко. Юлія Володимирівна, на цьому тижні знову на другому місці у «Тріумфальній п’ятірці».

 

Смєшко Ігор 

Протягом цього тижня Ігор Смєшко, як і минулого був непомітним, але ця непомітність вже котрий місяць дозволяє йому бути у п’ятірці президентського рейтингу і цього тижня він був без «зашкварів» та посідає четверте місце у «Тріумфальній п’ятірці».



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!