Блог

Віталій Бала: Тріумфальна п'ятірка

Літо впливає на активність політиків і не завжди позитивно

0

comments6583

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Тріумфальна п’ятірка

             (Про політиків, які мають найбільшу підтримку у президентському рейтингу)

Отже, на що, на які заяви, дії цих політиків на цьому тижні, я звернув увагу.

На цьому тижні було оприлюднено нове соціологічне дослідження, проведене  Центром Разумкова з 11 по 16 червня 2021 року по всій Україні за винятком окупованих Росією територій, методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання. Загалом було опитано 2018 респондентів, а теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3%. Згідно результатів цього опитування, незрозуміло чому і з якого дива, рейтинг Зеленського продовжує  зростати і за нього б проголосувало  б 32,4% серед тих, хто визначився( у квітні було 28,3%). Друге місце за Петром Порошенком, якого готові підтримати 17,2%( у квітні було 18,1%). Далі йдуть Юрій Бойко з 13%( у квітні було 14,5%), та Юлія Тимошенко з 9,8%(у квітні було 10,5%). На п’ятому місці, незрозуміло для мене за рахунок чого, вже багато місяці поспіль Ігор Смєшко з 7%.

Володимир Зеленський 

Протягом цього тижня президент Володимир Зеленський був дуже активним. Також були опубліковані результати нового соціологічного опитування Центру Разумкова, де він має 32,4%. Таке враження, що є установка для всіх соціологічних опитувань, які оприлюднюють, показувати рейтинг Зеленського не менше 30%. Хоча, можливо, то якась аномалія, коли ситуація у країні погіршується, зростають тарифи на газ на 50%, а українці все більше підтримують Зеленського. Зеленський взяв участь у піар-проекті «України 30. Здорова Україна», де проголосив програму «Здорова Україна», яка має за мету збільшення тривалості життя українців. Це досить дивно, адже, тривалість життя, багато у чому залежить від рівня життя. Тому, напевно потрібно піднімати рівень життя українців які недавно в одному з соціологічних опитувань зазначили, що половина з них стала біднішою за останні два роки. І безумовно, інтерв’ю Володимира Зеленського телеканалу «1+1» привернуло найбільше увагу на цьому тижні. На мою думку, інтерв’ю вийшло провальним для Зеленського. Тобто за кількістю присутності в інформаційному просторі, Зеленський без перебільшення посідає перше місце, але за якістю у нього мінусів набагато більше, аніж плюсів.

 

 

Петро Порошенко

Петро Порошенко  на цьому тижні відпочивав, про що згадали всі ЗМІ. Особливо коментували вартість його відпочинку у Туреччині. Поки що, в інформаційному просторі Петру Порошенку вдається тільки відбиватись від різних звинувачень і не завжди йому це добре вдається. Цей тиждень для Порошенка був більше із знаком мінус, а не плюс.

                

Юрій Бойко

Юрій Бойко все продовжує вдавати з себе політика який ніби дбає за рівень життя українців, критикуючи дії та рішення влади. Тут і питання підвищення тарифів, і питання субсидій. Тобто, дії влади дають можливість Юрію Бойко говорити і заявляти речі, які знаходять відгук серед громадян. Тому, цей тиждень для Бойка більше з плюсом, аніж мінусом.

 

Юлія Тимошенко

Для Юлії Тимошенко продовжує активно займатись питанням продажу землі. Батьківщина планує оскаржити у суді відмову ЦВК у проведенні референдуму про продаж землі. Влада дає Юлії Тимошенко можливості для активного позиціювання в українській політиці. Особливо це стає зрозуміло, коли відмовивши Тимошенко у проведенні референдуму стосовно землі, влада плану провести референдум про статус олігархів, що точно не цікавить переважну більшість українців. Тимошенко продовжує збирати мітинги по Україні на підтримку референдуму, так було і цього тижня у Хмельницькому. Фактично дії влади змусили чи дозволили Юлії Тимошенко піти у народ із зрозумілими для нього питаннями і проблемами. Цей тиждень для Тимошенко у плюсі.

Ігор Смєшко 

Ігор Смєшко протягом цього тижня фактично нічим не запам’ятався, окрім п’ятого місця з 7% у черговому соціологічному дослідженні, що його напевно повністю задовольняє. Але, це точно не плюс.

На цьому тижня «Тріумфальна п’ятірка» виглядає наступним чином:

  1. Юлія Тимошенко
  2. Ігор Бойко
  3. Володимир Зеленський
  4. Петро Порошенко
  5. Ігор Смєшко


comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!