Блог

Nataly Bilous: Українські книги по 10 000 грн. В чому секрет?

В наші дні життя сучасної людини переповнене зв'язком з Інтернетом та соціальними мережами. Починаючи від елементарних покупок в електронному магазині завершуючи пошуком кохання в Тіндері. Виникає таке враження, що українці заручники своїх телефонів, забувши про реальне життя.

0

comments5782

Nataly Bilous

Political expert

Blogger

Війна стала кроком до того, що українці почали по - новому дивитися на життя: вони більше донатять, бо хочуть усіма силами пришвидшити перемогу і, неочікувано – стали значно більше читати, цьому сприяє і комендантська година, і недавні регулярні відключення електроенергії -  видавці та книгарні звітують про значний зростання попиту на друковане слово.

Тож не дивно, що українські письменники прагнуть із користю для країни використати ці два зростаючі показники, а деякі із них просто-таки б'ють рекорди.

Так, наприклад, за щоденник війни Андрія Мероника "24.02" окремі читачі сплачують 10-20 тисяч гривень.

В чому секрет таких високих цін на українську воєнну літературу? Все дуже просто...

Пояснюємо на прикладі вже згаданої «24.02»:

1.  Відмовитися від фіксованої ціни на книгу і дозволити кожному читачу самостійно обрати вартість.

2. Всі кошти прозоро та зі звітами спрямовувати на допомогу ЗСУ та постраждалим.

3.  Додати в книгу розповіді відомих українців, історії про те, як вони зустріли широкомасштабне вторгнення.

От і все. Така модель сподобалася нашим громадянам і книга потужно захопила українську аудиторію. Донатити і отримувати за це символічну книгу – виявилося значно цікавішим, аніж просто донатити.

Для довідки:

“24.02” – це щоденник війни, який містить основу розповідь про компанію молодих людей, які опинилися посеред війни без власного на те бажання і збірку історій від громадян нашої країни: підприємців, лікарів, блогерів, артистів тощо.

Серед співавторів є багато публічних людей: Віктор Павлік, Павло Зібров, Мішель Андраде, Даша Астаф’єва, Tayanna, Roxolana, Жан Беленюк, Володимир Дантес, Катерина Кухар, Олександр Стоянов, Ірина Федишин, Тимур Мірошніченко, Гарік Корогодський, Ілона Гвоздьова, Євген Кот, Володимир Остапчук, Іванна Онуфрійчук та інші.

"24.02" представляв Україну на Франкфуртському книжковому ярмарку у 2022 році. А Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти (Держмистецтв) включило книгу “24.02” у список претендентів на здобуття премії імені Олеся Гончара у 2023 році.

Завдяки активним громадянам вдалося зібрати за 3 тиражі книги 762 тис грн. 

Всі отримані кошти на 100% передаються у перевірені благодійні фонди для допомоги ЗСУ та постраждалим.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!