Блог

Віталій Бала: Від неділі до неділі.

Події у світі про які варто згадати

0

comments5938

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Від неділі до неділі

Події у світі про які варто згадати

  1. Франція

Китайський Envision обіцяє інвестувати 2 мільярди євро в акумулятори Renault. Envision побудує завод у Дуе до 2024 року в майбутньому комплексі Renault ElectriCity для постачання акумуляторів для електромобілів Megane та R5 французького автовиробника. Очікується, що проект створить тисячу робочих місць.

  1. Швеція

Прем’єр-міністр Швеції Стефан Левен 28 червня оголосив про відставку. Минулого тижня парламент країни виніс йому вотум недовіри. Спікер парламенту матиме чотири спроби призначення нового глави уряду, у разі невдачі будуть оголошені дострокові вибори. Чергові вибори мають пройти у вересні 2022 року.

  1. Білорусь

28 червня МЗС Білорусі заявив, що Мінськ призупиняє свою участь в ініціативі Європейського Союзу "Східне партнерство". Це рішення пов’язано з санкціями запроваджених Євросоюзом.

  1. Мексика

У Мексиці Верховний суд декриміналізував марихуану. Вісім з одинадцяти членів цього органу визнали у понеділок, 28 червня,  неконституційними кілька статей мексиканського закону про охорону здоров'я, які забороняли вживання конопель.

  1. Ізраїль

Міністр закордонних справ Яір Лапід у вівторок, 29 червня,  став першим високопоставленим ізраїльським чиновником, який здійснив офіційний візит в Об'єднані Арабські Емірати.

  1. Швейцарія

30 червня в опублікованому звіті Конференції ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД) заначено, що крах міжнародного туризму внаслідок пандемії Covid-19 може призвести до збитків для світової економіки на понад 4 трильйони доларів протягом 2020 і 2021 років.

  1. Китай

За повідомленням Washington Post, Китай будує понад 100 ракетних пускових установок у своїй західній пустелі. За даними газети мова йде про провінцію Ганьсу і такий розвиток подій є ознакою розширення ядерних можливостей Китаю.

  1. Франція

У четвер, 1 липня, Організація економічного співробітництва та розвитку оголосила, що 130 країн досягли домовленості про глобальну податкову реформу, яка може принести 150 млрд євро додаткових доходів на рік з 2023 року. Затверджена домовленість має два стовпи, мінімальна ставка податку 15% для транснаціональних компаній - пропозиція США, а також зобов'язання інтернет-гігантів сплачувати податки в країнах, де їх товари та послуги продаються, навіть якщо немає фізичної присутності.

  1. Бразилія

Генеральна прокуратура вирішила у п'ятницю, 2 липня, розпочати розслідування щодо бразильського президента Жаїра Болсонаро, якого звинуватили в тому, що він не діяв після повідомлення про порушення у переговорах щодо вакцини Covaxin проти Covid, виробленої індійською лабораторією  Bharat Biotech.

  1. США

Напередодні святкування Дня незалежності США у неділю, 4 липня,  країну вразила у п’ятницю та суботу нова атака-вимога, тип комп’ютерної програми, яка паралізує комп’ютерні системи компанії, а потім вимагає викуп, щоб розблокувати їх. Постраждало не менше 200 компаній, які користуються програмним забезпеченням  IT-фірми Kaseya. За цією новою кібератакою може стояти російська хакерська група REvil, повідомляє американський канал CBS New. Ці хакери несуть відповідальність за атаку з вимогами, яка вразила JBS наприкінці травня. У суботу президент США Джо Байден наказав провести розслідування.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!