Блог

Віталій Бала: Від неділі до неділі.

Подій у світі про які варто згадати

0

comments4715

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Від неділі до неділі

Події у світі про які варто згадати

  1. США

У неділю,29 серпня, ураган «Іда», який віднесений до 4-ї категорії з вітром до 240 км накрив штат Луїзіана. Міссісіпі, що є найдовшою річкою у США, біля Нового Орлеану потекла у зворотному напряму. Ураган «Іда» був названий п’ятим найсильнішим ураганом, який коли-небудь був у США. Президент США Джо Байден оголосив у Луїзіані надзвичайну ситуацію.

  1. Ізраїль

У понеділок, 30 серпня,  було зареєстровано 10900 позитивних випадків зараження Ковід19, що є найбільше з початку пандемії в Ізраїлі. І це у той час, коли  вже 23% населення країни отримали третю дозу вакцинації від Ковід-19.

  1. Європейський Союз

Глава Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн. заявила у вівторок, 31 серпня, що 70% дорослого населення Європейського Союзу були повністю вакциновані проти COVID-19, досягнувши мети, поставленої на початку року.

  1. США

Під час свого  виступу в Білому домі, у вівторок, 31 серпня, після виведення американських військ з Афганістану, президент Джо Байден відстоював своє рішення припинити американську війну в Афганістані, незважаючи на жорстку критику щодо хаотичних операцій з евакуації та загиблих унаслідок сильного нападу. Байден нагадав, що коли він кандидатом на посаду президента США, він обіцяв завершити війну у Афганістані і сьогодні він виконав свою обіцянку.

  1. Великобританія

Нафтовий гігант Royal Dutch Shell оголосив у середу, 1 вересня, що планує встановити 50 000 зарядних станцій для електромобілів на вулицях Сполученого Королівства до кінця 2025 року через свою дочірню компанію Ubitricity.

  1. Китай

Китайська компанія Xiaomі, виробник смартфонів та електронних пристроїв розпочинає будівництво електромобілів. 1 вересня Xiaomі заявила про створення спеціальної дочірньої компанії.

  1. Польща

Анджей Дуда через наплив мігрантів з Білорусі ввів тридцятиденний надзвичайний стан у приграничних районах. 

  1. Японія

Прем’єр-міністр Йосіхіде Суга оголосив у четвер, 2 вересня, що не буде брати участь у виборах Ліберально -демократичної партії (ЛДП), призначених на 29 вересня, повідомляє. Цей розвиток подій є дуже несподіваним, оскільки 72-річний прем’єр-міністр досі вважався фаворитом у цьому внутрішньому голосуванні, щоб очолити ЛДП на парламентських виборах, які відбудуться цієї осені. Представники його партії заявили, що він залишиться головою партії до вибору його наступника.

  1. Куба

Куба стане першою країною у світі, яка зробить щеплення дітям до 12 років. Карибський острів у п’ятницю, 3 вересня, розпочав свою національну кампанію з вакцинації від коронавірусу для дітей та підлітків у віці від двох до 18 років, що є умовою, встановленою ​​ урядом для  відкриття шкіл. Ця кампанія, що проводиться з кубинськими вакцинами Abdala та Soberana. До кінця листопада Куба сподівається зробити щеплення 92,6% свого населення, включаючи дітей.

  1. Афганістан

Обіцяне на п'ятницю, потім на суботу, 4 вересня, оголошення складу уряду "Талібан", було відкладено на невизначений час, оскільки посилюються бойові дії в долині Панджшер, останній провінції опору талібам, хоча напередодні таліби заявили про захоплення Панджшеру.  Абдул Гані Барадар, голова політичного бюро талібів має намір взяти на себе президентство в Афганістані.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!