Блог

Віталій Бала: Від неділі до неділі.

Події у світі про які варто згадати

1

comments2242

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Від неділі до неділі

Події у світі про які варто згадати

  1. США

У неділю, 13 грудня, у США розпочали гігантську операцію з розповсюдження перших вакцин проти Covid Pfizer / BioNTech з метою почати вакцинацію американців у понеділок. Мільйони доз, що зберігаються при -70 ° C у сухому льоду, були перевезені по всій території США. Загалом близько 20 літаків щодня перевозитимуть вакцину, щоб транспортувати її  по всій країні.

  1. США

14 грудня Колегія виборників затвердила перемогу Джо Байдена на президентських виборах 3 листопада. Як і очікувалось він отримав 306 голосів виборників з 538, а чинний президент Трамп – 232 голоси який так і продовжує не визнавати своєї поразки.

  1. Франція

14 грудня президент Франції Еммануель Макрон заявив, після зустрічі з представниками Громадянської конвенції про клімат, про проведення референдуму щодо запровадження захисту навколишнього середовища у Конституції Франції. Дата поки є невизначеною, оскільки референдум може відбутися лише після голосування Національними зборами та Сенатом, а  останній контролюється правими.

  1. США

Колишня дружина власника Amazon Джеффа Безоса, Маккензі Скот за чотири місяці пожертвувала понад 4 млрд.дол. благодійним організаціям, що допомагають американцям, які потерпають від наслідків коронавірусу.

  1. Туреччина

США ввели санкції проти Туреччини за купівлю  російських систем ППО С-400 на суму у 2,5 млрд.доларів.  Про це заявив держсекретар США Майк Помпео. Санкції стосуються секретаріату оборонної промисловості Туреччини. Турецька влада назвала введення санкції з боку США серйозною помилкою.

  1. США

У США була представлена нова військова стратегія протидії воєнним загрозам на морі, у якій основними загрозами названі Росія та Китай. Ця стратегія була спільно розроблена Військово-морськими силами, Корпусом морської піхоти і Береговою охороною США.

  1. Ковід-19

17 грудня за даними сайту Worldormeters за минулу добу у світі було зафіксовано два антирекорди. Кількість інфікованих за останні 24 голини сягнула майже 715 000 осіб, а кількість смертей – 13 446. 

  1. США

Десять штатів США на чолі з Техасом подають позов проти Google, звинувачуючи його в монополії на ринку Інтернет-реклами та в змові з Facebook. За прогнозами цього року доходи Google від реклами  будуть  близько 42 млрд.дол.Ю що є третиною всього рекламного ринку.

  1. Бельгія

16 грудня Європейський парламент схвалив семирічний бюджет Європейського Союзу на 2021-2027 роки 548 голосами «за», 81 – «проти», 66 – утрималися . Загальтний обсяг селадає понад 1,8 трлн.євро, таклж передбачено додаткових 15 млрд. для захисту громадян від Ковід-19. А 17 грудня бюджет ЄС затвердила  Рада ЄС.

  1. США

З березня адміністрація США та тисячі приватних компаній стали жертвами кібератаки безпрецедентних масштабів. Вашингтон і преса країни вказують пальцем на Росію. Кібератака, яка вразила міністерства бюджету і торгівлі, та Агенцію ядерної безпеки Міністерства енергетики виявилась напевно найскладнішою в історії хакерських операцій. Обраний президент Джо Байден вже пообіцяв жорстку відповідь на цю кібератаку.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!