Блог

Alexander V. Kurban: ЯК ПУТІН ВІДПОВІСТЬ БАЙДЕНУ ЗА СВОЄ ПУБЛІЧНЕ ПРИНИЖЕННЯ?

Нещодавно сталася подія, безпрецедентна за своїм змістом та сутністю. Від часів закінчення холодної війни та навіть під час неї, жоден президент США не виголошував публічно таких звинувачень, по відношенню до президента будь-якої суверенної країни, як це зробив днями Джо Байден.

17

comments4523

Alexander V. Kurban

політолог

Кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент Інституту журналістики Київського ун-ту ім. Б.Грінченка, Військового інституту Київського національного університету ім. Т. Шевченка, докторант Харківського національного ун-ту ім. В.Каразіна, член Національної спілки журналістів України. Координатор Центру протидії інформаційним агресіям «АМ&РМ».


Складається загальне враження, що Путін є приниженим та переможеним. Але це небезпечна ілюзія. Бо ми маємо справу не просто з відомим політиком, а ще й з людиною свідомість якої формувалась в нетрях КДБ. А такі, здатні  на дуже неочікувані та підступні дії. Кремлівський гопнік не пробачить цієї ганьби й нанесе удар у відповідь. У своїй манері, несподівано, підступно, асиметрично.

 

Аналіз промови Путіна свідчить, що він далеко не наляканий, та й ні в якому разі не принижений. Перегляньте уважно його промову, подивіться на жести та міміку, тембр голосу. Спокійний, іронічний, дещо навіть вкрадливий. Така тональність спрямована на те щоб приспати пильність, відвернути увагу. Можливо в нього дещо напружений тулуб. Але все це аж ні як не переляк. Коли він переляканий, то навпаки, погрожує, атакує, робить демостративно емоційні заяви. Це типова логіка поведінки гопніка, яким Путін є по життю.

https://m.youtube.com/watch?fbclid=IwAR2BQBtASVDpWC6AjbEwnbJ2rWV4TuLTvJ9XqYf3x4Pu6VuIvp5curQHcoY&v=ns3YTMZwb9g&feature=youtu.be

 

Байден кинув виклик своєму противнику, оголосивши «йду на ви». Зробив він це із відкритим забралом, очікуючи відповідної реакції з боку опонента. Й дарма. Реакції не буде. А буде підступний удар, в те місце де найменш за все будуть очікувати у Білому Домі.

 

Зверніть увагу, Путін, публічно відповів Байдену не одразу. Була пауза, під час якої, усі вежі Кремля радилися, як відреагувати. Бо ситуація вкрай нестандартна. Таких прецедентів, в світовій політиці, не було ще з часів холодної війни.  

 

Можна бути впевненим, відповідь буде у вигляді персональної помсти. Тож, скоріш за все, перед ФСБ вже поставлено глобальну задачу - фізичне знищення Байдена. Варіантів багато. Американський президент не буде увесь свій термін перебувати в бункері або їздитиме у танку. Буде влучний час, знайдуться засоби. У кремлівських фахівців, кримінальна фантазія працює відмінно.  

 

Звичайно, можуть бути ще план «Б», «В», «Г» та інші. Як варіант, спроба публічного знеславлення Байдена, якись потужний теракт в стилі «11 вересня». Все може бути. Але пріоритетним буде саме фізичне знищення американського президента. Бо саме так працює кримінальна логіка. Якщо пахана принизили, він має помститися за будь-яку ціну. Бо інакше, його оточення сприйме це як слабкість та спробує його скинути.  

 

У Путіна так сильно підгорає, в цій ситуації, що він вже публічно викликав Байдена на дебати у вигляді відкритого телемосту чи он-лайн трансляції їх розмови.

https://iz.ru/1139106/2021-03-18/putin-predlozhil-provesti-s-baidenom-otkrytyi-razgovor-v-priamom-efire

 

Байден, як досвідчений політик все це дуже добре розуміє. Згадайте, як було діло. Він явно не хотів робити такої заяви, зробив її через силу, а точніше він просто угукнув на питанння журналіста «Чи вважаєте Путіна вбивцею?». Й це не від того, що він боявся Путіна, бо то смішно. Просто він, досвідчена людина й розуміє як потрібно боротися із небезпечним противником. Не лякаючи, не заганяючи його у глухий кут. Не вдалося, нажаль.

 

Тож тепер у Байдена та керівництва США є дуже важливе завдання - чавити Путіна та Росію. Тиснути потужно, швидко, без усіляких сентиментів, аж до повної капітуляції чи розвалу російської імперії. Бо інакше буде підступна та неочікувана відповідь.

 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!