Головна Новини Бізнес економіка Україна потіснила США на ринку Китаю щодо імпорту кукурудзи
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна потіснила США на ринку Китаю щодо імпорту кукурудзи

Китай в ході торгової війни з США почав закуповувати товари у інших постачальників, терміново намагаючись заповнити ринкову нішу конкурента, на частку якого припадало 40% загального імпорту ще до конфлікту

23 серпня 2019, 11:35 comments2534
Поділіться публікацією:
Україна потіснила США на ринку Китаю щодо імпорту кукурудзи

Ще до торгової війни Китай заздалегідь почав перемикатися на інших постачальників кукурудзи, в основному його увагу впало на Україну.

У 2017/18, коли торгова війнатільки починалася, експорт США впав до 0,3 млн. тонн, а це менше 10% ринкової прибутку.

Ще в 2013 році перше судно української продукції вже досягло Китаю. На сьогодні Україна стала найбільшим постачальником злакових. У цьому році очікується, що в 2018/1919 році експорт української кукурудзи складе близько 4 млн. т. це більше 80% всього торгового імпорту.

Перспективи Українського ринку збуту в майбутньому

Чорноморська країна швидко розширює експорт кукурудзи. Десять років тому Україна відправила тільки 5 млн. тонн кукурудзи в інші країни, в той час як у поточному сезоні 2018/19 експорт, як очікується, досягне 1,2 млрд. 30 млн. т. Основними покупцями стануть ЄС, Китай і Єгипет.

В той же час внутрішнє споживання залишається відносно плоским — близько 0,2–0,3 млрд. 6-7 млн. тонн, оскільки тваринницький сектор зростає повільно, а промислове споживання кукурудзи незначно.

Очікується, що врожай злакових в Україні в 2019 році буде на рівні 1,37 млрд тонн, що трохи нижче рекордного рівня 2018 року. За прогнозами експорт буде трохи нижче, ніж у 2018/19 році.

Хороший урожай в Україні не завадить зниження виробництва у США в 2019/20 рр. Але в довгостроковій перспективі загроза з боку України як основного експортера кукурудзи відразу для декількох великих країн, продовжить рости.<

Сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що Китай ввів 25% мита для ще 106 продуктів США

















Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!