Головна Новини Бізнес економіка Марафон на 4 дні: у Відні завершилися газові переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

Марафон на 4 дні: у Відні завершилися газові переговори

Переговори тривали практично цілодобово

30 грудня 2019, 14:18 comments1596
Поділіться публікацією:
Марафон на 4 дні: у Відні завершилися газові переговори

У Відні завершилися переговори між представниками НАК "Нафтогаз України" і російського "Газпрому" щодо підписання нового газового контракту. Про це повідомив генеральний директор ТОВ "Оператор ГТС України" Сергій Макогон.

"Сьогодні в 5:28 ранку закінчили практично цілодобовий 4-х денний переговорний марафон з Газпромом у Відні. Вже лечу в Брюссель для вирішення іншої важливої задачі — своєчасного підписання міжоператорського угоди зі словацьким оператором ГТС Eustream на підставі європейських правил", — написав він у своєму Facebook.


Як повідомляв сайт "Коментарі", під час тристоронніх "газових консультацій", на яких було погоджено підписання угоди про транзит газу по території України, Київ зобов'язався відмовитися від всіх позовних претензій щодо "Газпрому" як в міжнародних інстанціях, так і за рішенням українських судів і Антимонопольного комітету на загальну суму 7,4 млрд дол. Російська корпорація погодилася оплатити лише 2,9 млрд дол по першому позову "Нафтогазу".

Кабінет міністрів оприлюднив Протокол за підсумками "газових" переговорів, який підписали представники України, Росії та Європейської Комісії.

Пізніше уряд ухвалив підписання мирової угоди з російським "Газпромом" у рамках домовленостей про продовження транзиту газу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!