Головна Новини Бізнес економіка Україна підписала газову «мирову» з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна підписала газову «мирову» з Росією

Підписання угоди відкриває шлях для укладення довгострокових договорів на транзит газу

30 грудня 2019, 15:16 comments2602
Поділіться публікацією:
Україна підписала газову «мирову» з Росією

Україна і російський "Газпром" підписали мирову угоду в інвестиційному арбітражі. Про це повідомив заступник міністра юстиції Іван Ліщина.

"Україна та Газпром підписують мирову угоду в інвестиційному арбітражі... Росія відкликає свої вимоги, а ми не порушуємо свого правила не укладати мирових угод в інвестиційних арбітражах за якими Україна мала б сплачувати інвестору будь-яку компенсацію", — написав чиновник в своєму Facebook.

picture

Ліщина додав, що не може розкривати подробиць угоди, так як документ конфиденциален. З української сторони угоду підписав міністр юстиції Денис Малюська, з російської — заступник голови правління "Газпрому" Олена Бурмістрова.

За словами заступника голови Мін'юсту, "підписання угоди відкриває шлях для укладання довготривалих договорів на транспортування газу між Нафтогазом та Газпромом".

picture

Як повідомляв сайт "Коментарі", під час тристоронніх "газових консультацій", на яких було погоджено підписання угоди про транзит газу по території України, Київ зобов'язався відмовитися від всіх позовних претензій щодо "Газпрому" як в міжнародних інстанціях, так і за рішенням українських судів і Антимонопольного комітету на загальну суму 7,4 млрд дол. Російська корпорація погодилася оплатити лише 2,9 млрд дол по першому позову "Нафтогазу".

Кабінет міністрів оприлюднив Протокол за підсумками "газових" переговорів, який підписали представники України, Росії та Європейської Комісії.

Пізніше уряд ухвалив підписання мирової угоди з російським "Газпромом" у рамках домовленостей про продовження транзиту газу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!