Головна Новини Бізнес фінанси Книги, 8 наручних годинників та 5 квартир: що є в декларації нового міністра розвитку громад і територій
commentss НОВИНИ Всі новини

Книги, 8 наручних годинників та 5 квартир: що є в декларації нового міністра розвитку громад і територій

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов повідомив у декларації про автівки Land Rover і Mercedes-Benz, а також кошти в іноземних банках

6 березня 2020, 18:40 comments2468
Поділіться публікацією:
Книги, 8 наручних годинників та 5 квартир: що є в декларації нового міністра розвитку громад і територій

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов повідомив про свої доходи у декларації.

Так, у нового міністра є квартира площею 208,7 кв. м у столиці, 1412 "квадратів" землі на Київщині, а ще житловий будинок на 321.5 кв. м в області. Дружина Світлана володіє квартирами у Дніпропетровській області (45,9 кв. м) та Києві (41,9 кв. м, 42 кв. м, 47.1 кв. м). Крім того, новоспечений член уряду задекларував 8 наручних годинників фірм Rolex, Patek Philippe, Ulysse Nardin, A. Lange & Sohne, Panerai, також підлоговий годинник Howard Miller, настінний годинник Erwin Sattler, а ще колекцію із 30 картин живопису ХХ століття та 2 колекції книг ("Бібліотека великих письменників", 20 томів та "Енциклопедичний словник", 85 томів, видавництво "Брокгауз і Ефрон"). Тим часом, дружина володіє також декількома наручними годинниками, ювелірними прикрасами, шубою, сумкою. Пересувається міністр на машинах марок Land Rover 2018 року випуску та Mercedes-Benz 2010-го, а його дружина – Skoda та Land Rover 2010 року випуску.

На банківських рахунках міністр має більше 23 тис. грн, більше 1,8 тис. доларів, близько 46 тис. швейцарських франків, більше 54 тис. євро. Готівкою у Чернишова зберігається 500 000 грн, а ще він позичив близько 7,4 млн грн.

Серед доходів Чернишов зазначив: іноземний дохід 313 132 грн, заробітну плату в Київській ОДА 37 268 грн, дохід від надання в оренду майна 28 тис. грн, додаткове благо 93 грн, проценти 377 грн, страхові виплати більше 96 тис. грн. Зазначимо, що декларація держслужбовця також містить відомості щодо корпоративних прав, кредитних ліній та інформацію про дохід і грошові кошти дружини.

Раніше "Коментарі" проаналізували декларації інших новоспечених керівників міністерств. Зокрема міністра охорони здоров'я Іллі Ємця, міністра з питань ветеранів Сергія Бессараба, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, міністра соціальної політики Марини Лазебної, а також міністра фінансів Ігоря Уманського та міністра Кабміну Олега Немчінова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!