НБУ поновив офіційний курс валют: долар дорожчає

Курс долара за останній банківський день виріс на 13 копійок

Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс гривні до долара на 27 квітня на рівні 27,14 грн за долар, у той же час курс гривні до євро на вівторок встановлений на рівні 29,33 грн за євро. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Курс долара в Україні за добу виріс на 13 копійок – з 27,01 грн за долар станом на сьогодні. У той же час офіційний євро протягом останнього банківського дня подорожчав на 19 копійок – станом на 24 квітня курс був встановлений на рівні 29,14 грн за євро.

Зазначимо, що вже наступного тижня в Україні набуде чинності закон, який передбачає фінансовий моніторинг. Тепер грошові операції українців можуть бути заблоковані і потрапити під додаткову перевірку. Все, що потрібно знати про нововведення та про їх можливі наслідки – в матеріалі "Коментарів".

Нагадаємо, Нацбанк України заявив про зниження облікової ставки з 10% до 8%. Експерти оцінили на прохання видання "Коментарі" це рішення.

Крім того, деякі країни (той же Китай) вже почали реанімувати свою економіку після атаки коронавірусу і карантинних заходів. Експерти розповіли виданню "Коментарі", що могла б використовувати для себе Україна і вже зараз, і коли ми почнемо виходити з карантину. І як зробити цей самий вихід максимально безболісним.