Головна Новини Політика кабмін В Україні – новий міністр соцмереж
commentss НОВИНИ Всі новини

Ексклюзив В Україні – новий міністр соцмереж

Портал "Коментарі" третій місяць поспіль вибирає найактивнішого користувача соціальних мереж серед українських міністрів

12 травня 2020, 00:45 comments3739
Поділіться публікацією:
В Україні – новий міністр соцмереж

Квітень 2020 року пройшов під знаком карантину не тільки в Україні, а й в усьому світі. Перефразувавши відомий мем, можна сказати: "природа настільки очистилася, що навіть український Кабмін знайшов стабільність". Перестановки хоч і були, але це, скоріше, точковий процес, ніж масова зміна коней на переправі. У свою чергу, портал "Коментарі" вже за усталеною традицією вивчив діяльність українських міністрів в соціальних мережах. Хто ж працював більше за всіх не тільки реально, але і віртуально? Для кого зв'язок з громадськістю не порожній звук з підручників з комунікацій, а реальна програма дій? Вашій увазі детальна статистика за місяць.

Міністр соцмереж: наші правила

Для початку трохи про формат визначення переможця і призерів. Ми вивели три загальних пункти, єдині для всіх: загальна кількість підписників у всіх соціальних мережах, сумарна кількість постів і реакція аудиторії. Останній критерій у нашому випадку це лайки, коментарі, репости, які були ретельно підраховані і підсумовано. Саме реакція аудиторії ключовий показник у визначенні кращих у нашому рейтингу. Якщо є реакція (нехай і негативна у вигляді червоного від злості смайлика в "Фейсбуці"), то і пост виконав свою головну роль змусив юзера під час скролінгу нескінченного потоку інформації звернути на себе увагу.

Денис Шмигаль – новий міністр соцмереж України

Пам'ятається, минулого місяця ми дивувалися, що прем'єр-міністр не виграв наш головний приз. В квітні все встало на свої місця. До того ж, соцмережі Дениса Шмигаля показали дуже хороші цифри. Так, до рекорду Олексія Гончарука всім гребти і гребти, але світло в кінці тунелю з'явився. 81 933 реакції на 240 постів це найкращий показник в квітні.

Денис Анатолійович активний по всіх фронтах. Постійно оновлюється "Фейсбук" і "Твіттер", з'являються нові пости в "Інстаграмі" і два телеграм-канали. Навіщо два? Складно сказати, тим більше, інформація в них повністю дублюється.

Свою лепту в перемогу Шмигаля внесли численні позачергові засідання Кабміну. Дуже багато інформації після його засідань з'являлося якраз на сторінці прем'єр-міністра, які, зрозуміло, викликали суспільний резонанс.

picture

Максим Степанов: перший місяць – і відразу в трійці

Те, як потрібно працювати міністру охорони здоров'я в нинішній ситуації, чітко і яскраво продемонстрував Максим Степанов. І нехай він лише третій (двоє інших просто у важкій ваговій категорії, складно з такими буцатися), але якість його роботи видно відразу. Особливо, якщо порівнювати з Іллею Ємцем, у якого соцмережі практично були відсутні як клас.

Тут же постійні звіти про робочі поїздки в різні регіони країни, свіжі інтерв'ю за темами коронавіруса і його лікування плюс завжди можна побачити свіжі зведення МОЗа за хворими та тими, хто вилікувався. Особливо примітно, що місце в трійці йому дісталося лише завдяки сторінці в "Фейсбуці", його акаунтів в інших соцмережах ми знайти не змогли.

Пропустили ми Арсена Авакова, який на цей раз другий, але тут все гранично ясно. Міністр внутрішніх справ має неймовірну армію підписників, яка перевалює в сумі за мільйон, але не так часто радує постами. Якщо б він робив їх з періодичністю раз на кілька днів скрізь, то наш спецпроект не мав би сенсу.

Також в десятці з'явився Владислав Криклій, що не дивно (метро, громадський транспорт, авіасполучення все на його плечах), Любомира Мандзій з темами навчального процесу під час карантину і після нього, і Михайло Федоров з Дмитром Кулебою, які просто активно ведуть свої соціальні мережі.

Окремо хотілося б сказати про Олега Немчинова, який став 11-м. За місяць у міністра Кабінету міністрів 132 (!) пости в "Фейсбуці", але в сумі вони набрали трохи більше 1 800 реакцій. В основному це репости заяв Дениса Шмигаля і посилання на трансляції засідань Кабміну і Верховної Ради.

picture

Найпопулярніші пости місяця

Була велика спокуса вибрати найбільш популярні пости по великоднім привітанням. Повірте, вони назбирали хороші цифри, але ми вирішили піти далі і брати більш робочі приклади.

Третє місце. Трійку призерів відкриває тимчасово виконуюча обов'язки міністра освіти Любомира Мандзій. Здається, про проколи всеукраїнської школи онлайн останнім часом говорили всі. Переселення білих ведмедів і пінгвінів в інші куточки Землі, помилки в обчисленнях це лише малий список помилок. Міністр вирішила всіх підтримати, тим самим взявши удар на себе.


Друге місце. А ось це головна перемога квітня. Міністр юстиції Денис Малюська і тихий сімейним пост. Шановні політики, не забувайте, що вдома на вас завжди чекають діти і близькі. Як бачите, народу дуже важливо і цікаво бачити вас не тільки в піджаках і краватках, а і в шортах з футболкою.

Перше місце. І знову Арсен Аваков і його філософія. Міністр внутрішніх справ міркує про українців, які не хочуть слухати владу. Безумовно, в його пості є логіка і здоровий глузд, але в таких випадках завжди хочеться запитати: а чому влада сама ніколи не чує українців?


Замість післямови

Зараз хочеться визначити для себе якусь інтригу вже на травень. Чи зможе Денис Шмигаль втриматися на першому місці? Коли буде перша перемога Авакова? Чи здивує Степанов? Давайте дочекаємося кінця місяця і самі про все дізнаємося.

Нагадаємо, портал "Коментарі" продовжує проект "НЕгерой нації: вибираємо найбільш зашквареного політика України XXI століття" з метою визначити, кого українці не люблять найбільше з українських політиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!