Головна Новини Політика внутрішня політика НАБУ оприлюднило деталі «справи Гримчака»
commentss НОВИНИ Всі новини

НАБУ оприлюднило деталі «справи Гримчака»

Гримчак нібито вимагав гроші за допомогу в суді

15 серпня 2019, 17:43 comments2904
Поділіться публікацією:
НАБУ оприлюднило деталі «справи Гримчака»

Національне антикорупційне бюро України оприлюднило деталі кримінального провадження, фігурантами якого є заступник міністра з питань окупованих територій Юрій Гримчак та його помічник.

За даними слідства, представник інтересів приватної компанії в спілкуванні з Гримчаком повідомив про проблеми в сфері судової гілки влади. Фірмі була необхідна консультація з приводу розгляду цивільної справи про стягнення боргу з іншого приватного підприємства на її користь. На це звернення Гримчак обіцяв за винагороду в розмірі $100 тис. забезпечити прийняття необхідного рішення. Чиновник нібито розповів, що мав звернутися до заступника генпрокурора, який би вплинув на главу цивільного Касаційного суду (у складі Верховного Суду), який, у свою чергу, може вплинути на суддів цього суду.

Надалі сума хабара була зменшена до $80 тис. Після отримання першої частини в $50 тис. заступник міністра і його "помічник" поділили кошти між собою. Другу частину в сумі $30 тис. їм передали 14 серпня 2019 року.

Однак представник приватної фірми в одній з бесід з Гримчаком поскаржився на складну процедуру узгодження дозвільних документів на здійснення будівельних робіт на земельних ділянках, які належать до пам'яток культурної спадщини. Дізнавшись про це, чиновник запропонував забезпечити узгодження проектної документації, але сума хабара зросла до $1 млн. Ця сума нібито мала бути поділена між учасниками корупційної схеми, серед яких співробітники Міністерства культури, Міністерства юстиції, Українського державного інституту культурної спадщини Київської міської державної адміністрації ін.

Заступник міністра ТОТ і його помічник були затримані "на гарячому" після отримання $450 тис. і $30 тис.

Під час обшуків були виявлені і вилучені всі отримані неправомірним шляхом кошти.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", 14 серпня слідчі ГПУ прийшли з обшуком до Юрія Гримчака. Заступник міністра і його помічник Ігор Овдієнко були затримані при отриманні частини суми в $480 тис.

За версією слідства, Гримчак і Овдієнко нібито вимагали від підприємця $1,1 млн за вплив на рішення Міністерства культури для прийняття замовних рішень.

У Міністерстві культури причетність своїх співробітників до "справи Гримчака" спростували.

У Службі безпеки повідомили, що більше місяця стежили за Юрієм Гримчаком і його помічником.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!