Головна Новини Політика внутрішня політика У «Слуги народу» не знають деталей нового закону про статус Донбасу, але Зеленський незадоволений
commentss НОВИНИ Всі новини

У «Слуги народу» не знають деталей нового закону про статус Донбасу, але Зеленський незадоволений

Президент проти «народної» міліції в ОРДЛО та амністії бойовиків

2 жовтня 2019, 13:19 comments1934
Поділіться публікацією:
У «Слуги народу» не знають деталей нового закону про статус Донбасу, але Зеленський незадоволений

Керівник парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що поки немає концепції законопроекту про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, передає "РБК-Україна".

"Зараз немає ні тексту, ні концепції нового закону про особливий статус. Я не знаю (коли почнеться обговорення — ред.). Коли буде суб'єкт законодавчої ініціативи. Це може бути президент, Кабмін, група депутатів. Ніхто з них ще не вийшов із законодавчою ініціативою", — заявив нардеп.

При цьому Арахамія назвав "формулу Штайнмаєра" технічним кроком для проведення зустрічі в нормандському форматі.

"Це просто технічний крок для того, щоб перейти в Нормандський формат. Ми не в нормандської форматі, ми в Мінському форматі. Після того формату, багато невизначеностей. У суспільства буде багато можливостей, протестувати, висловитися, працювати в комітетах. Зараз ще закону немає", — пояснив нардеп.

Глава фракції запевнив, що "зради" в документі немає.

"Я хочу запевнити, що немає навіть натяку на якісь капітуляції і порушення інтересів України. На жаль, є закрита частина переговорів. Я не можу комунікувати все суспільство. Пам'ятаєте, як це було з обміном полонених. Це все таке ж. Зараз я можу гарантувати, що все нормально. Ми всі з проукраїнською позицією", — додав Арахамія.

При цьому народний депутат від партії "Слуга народу" Богдан Яременко розкритикував нинішній закон про особливий статус.

"Той закон, який є, особисто мене не влаштовує. Тому що в ньому є положення про безумовну амністію. У ньому є положення про місцеві міліції і так далі. Це все те, чого я не хочу, щоб було на моїй землі, і цього не хоче наша фракція. Цього не хоче президент Зеленський. Тому я прошу підтримки, українська дипломатія працює, щоб встановити мир", — підкреслив Яременко.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Зеленський підтвердив узгодження формули Штайнмаєра. При цьому Зеленський зазначив, що в новому законі "не перейдуть ні одну червону лінію" і "не буде ніякої капітуляції".

Зеленський пояснив, що "формула Штайнмаєра" — тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, який починає діяти на постійній основі за умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені у відповідності з Конституцією України та законодавством України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори пройшли відповідно до стандартів та міжнародних стандартів демократичних виборів.

Президент також повідомив про досягнення домовленості про розведення сил в районі Золотого і Петровського, а також виключив проведення місцевих виборів на території ОРДЛО під контролем російських військових і бойовиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!