Головна Новини Політика внутрішня політика Кілька обласних та міських рад закликали відмовитися від «формули Штайнмаєра»
commentss НОВИНИ Всі новини

Кілька обласних та міських рад закликали відмовитися від «формули Штайнмаєра»

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна підписала реалізацію «формули»

4 жовтня 2019, 19:54 comments2393
Поділіться публікацією:
Кілька обласних та міських рад закликали відмовитися від «формули Штайнмаєра»

Голови низки обласних і районних рад прийняли звернення із закликами до військово-політичного керівництва України про неприпустимість реалізації так званої "формули Штайнмаєра", повідомляє "Укрінформ".

Відповідні заяви були прийняті Львівською обласною радою і низкою районних та міських рад Львівської області, Тернопільською обласною радою, Івано-Франківською обласною радою, Ковельскою міською радою (Волинська область) та Сумською міською радою.

Депутати вищезазначених рад вважають неприпустимим реалізацію положень "формули Штайнмаєра", оскільки це призведе до капітуляції України та досягнення Росією планів щодо руйнування української державності.

"Вимагаємо від чинного Президента України в логіці врегулювання проблематики Донбасу і Криму керуватися виключно національними інтересами, українським законодавством та визнаними міжнародними правовими нормами", — говориться, зокрема, в зверненні Ковельської міськради.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Зеленський підтвердив узгодження формули Штайнмаєра. При цьому Зеленський зазначив, що в новому законі "не перейдуть жодну червону лінію" і "не буде ніякої капітуляції".

Зеленський пояснив, що "формула Штайнмаєра" — тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, який починає діяти на постійній основі за умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені у відповідності з Конституцією України та законодавством України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори пройшли відповідно до стандартів ОБСЄ та міжнародних стандартів демократичних виборів.

Президент також повідомив про досягнення домовленості про розведення сил в районі Золотого і Петровського, а також виключив проведення місцевих виборів на території ОРДЛО під контролем російських військових і бойовиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!